Detașarea salariaților – lucruri de știut!

Există noi comunicări cu privire la detașarea salariaților pe teritoriul României în cadrul prestării de servicii transnaționale.

În baza legislativă pentru detașare salariaților, conform art. 45 din Codul muncii, detașarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziția angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepțional, prin detașare se poate modifica și felul muncii, dar numai cu consimțământul scris al salariatului.

Detașarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an, conform art. 46 din Codul muncii. Această perioadă se poate prelungi, în condiții excepționale, fiind prezentate motive obiective, ce impun prezența salariatului la angajatorul la care s-a dispus detașarea. O astfel de măsură nu se poate aplica decât cu acordul ambelor părți, care va fi revizuit din 6 în 6 luni.

Totodată, vor trebuie respectate reglementările interne ale statelor în care salariații urmează să fie detașați care pot impune anumite obligații. Condițiile în care se datorează impozitul pe venit sunt diferite după cum între statul în care urmează să fie detașați salariații și România s-a încheiat sau nu o convenție de evitare a dublei impuneri și în funcție de prevederile respectivei convenții.

Mai multe detalii despre drepturile salariatului detașat, găsiți la art. 45 – 47 alin. (1) din Codul muncii. 

În noile comunicări cu privire la detașarea salariaților găsim detalii despre următoarele beneficii: durata maximă a timpului de muncă și durata minima a repausului periodic; durata minima a concediilor anuale plătite; salariul minim, inclusiv compensarea sau plata muncii suplimentare; sănătatea și securitatea în muncă; măsurile de protecție aplicabile pentru femeile însărcinate sau pentru cele care au născut recent, precum și pentru copii și tineri; egalitatea de tratament dintre bărbați și femei, precum și alte dispoziții în materie de nediscriminare.

Deasemenea, aflăm că întreprinderile stabilite într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, care, în cadrul prestării de servicii transnaționale, detașează pe teritoriul României salariați cu care au stabilite raporturi de muncă au obligația de a transmite o comunicare privind detașarea salariaților, în limba română, inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază urmează să se desfășoare activitatea, cu minimum 5 zile anterior începerii activității, dar nu mai târziu de prima zi de activitate.

Sursa:  Legislatia Muncii

Anunțuri

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: