Lovitură de teatru în cazul Coreei de Nord

Nord Coreea este pe punctul de a lansa o rachetă de rază lungă, în ciuda avertizărilor Internaționale. Pregătirile și demersurile acestui eveniment au fost făcute deja și lansarea în orbită este programată undeva între 12 -€“ 16 aprilie. Coreea de Nord a declarat că racheta Unha-3 va expulza în spațiu un satelit, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea buniciului actualului lider, KimJoung-un. Ei susțin că acesta este proiectat pentru a aduna informații despre prognoze meteo, resurse naturale și estimări despre culturile actuale. La eveniment, ce a fost anunțat încă de pe data de 16 martie, vor participa jurnaliști din toate colțurile lumii.

În timp ce phenianul susține că lansarea este făcută în scopuri pașnice, ea este văzută că o modalitate de a-și avansa programul cu rachete de rază lungă. De asemenea este temporizat pentru a coincide cu a patra Conferință Muncitorească a Coreei de Nord, în care noul lider Kim Joung-un așteaptă să primească anumite titluri deținute de tatăl său. Ryn Kum-Chol, director adjunct al Departamentului de Dezvoltare Spațială a Comitetului Coreean pentru Tehnică Spațială, a declarat: „Toate asamblările și pregătirile pentru lansare sunt gata, inchlusiv combustibilul.”

Toți membrii celor 6 părți implicate în discuțiile nucleare, au cerut phenianului să elimine ipoteza lansării. Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Japonia, au declarat că acest lucru ar putea fi considerat o încălcare a rezoluțiilor ONU, ce interzic acțiunile nucleare ale țării. Alți experți consideră că Nord Coreea utilizeazムamenințarea cu acest test nuclear ca un truc pentru a obține mai mult ajutor alimentar. „Este clar cムNord Coreea se pregăƒteste pentru un test nuclear, dar este neclar dacă această testare va conduce, de fapt, pur și simplu ca pârghie pentru discuții ulterioare, scopul principal este de a face presiuni asupra SUA”, a declarat Baek Seung-Joo de la Institutul pentru Analize de Apăƒrare. ”

În camera de control, un reporter BBC a întrebat dacă oficialii nord-coreeni consideră că au dreptul de a investi o mulţime de bani în acest program în timp ce regimul are probleme de alimentare cu poporul său. „Daca noi nu dezvoltam propria noastră tehnologie, vom deveni sclavi. Avem nevoie de propria noastră tehnologie pentru a fi o ţară avansată, pentru a fi o naţiune spaţiu puternic” a declarat Jang.

Rămâne de văzut dacă intențiile coreenilor sunt de fapt pașnice sau amenință într-adevăr pacea pe plan mondial. Imprevizibilitatea este cuvântul cheie.

Anunțuri

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: