Titanicul ridică ancora din nou!

S-au împlinit anul acesta 100 de ani de la tragedia din 10 aprilie 1912. Mulţi dintre voi ştiţi de ea datorită filmului în care joacă Leo Dicaprio şi Kate Winslet, film ce s-a transformat într-o legendă vie şi a câştigat 11 premii Oscar. Giganticul vapor de lux ce a plecat din Southhampton era lung cât 3 terenuri de fotbal, înalt cât un bloc de 11 etaje şi considerat imposibil de scufundat. Unul din membrii echipajului s-a lăudat spunând că nici Dumnezeu nu ar putea scufunda Titanicul, numai că divinitatea le-a arătat contrariul şi vaporul de 46.000 de tone a fost trimis pe fundul oceanului Atlantic de un aisberg izolat.

Pe 8 aprilie 2012, la 100 de ani de la ridicarea ancorei Titanicului, a plecat nava de croazieră Balmoral, închiriată de o agenţie de voiaj britanică. Nava va reface exact traseul din aprilie 1912. După Titanic, acea rută, considerată blestemată, a fost ocolită de marinari, care susţin că în unele nopţi, la sud-est de Terranova, se mai aud gemetele pasagerilor ale căror oase zac pe fundul Atlanticului, la o adâncime de 3.800 de metri. Biletele pentru „Titanic Memorial Cruise” s-au vândut din 2009, semn că pasagerii noului Titanic nu s-au lăsat înspăimântaţi, intimidaţi de vechile legende.

Deşi vaporul aparţinând White Star Line a ridicat ancora pe 10 aprilie, croaziera memorială a pornit pe 8 aprilie 2012 şi va urma un traseu identic cu al predecesorului său. Transatlanticul va face un popas la Cherbourg, o escală la Cobh (Irlanda), urmând apoi traversarea până la coordonatele epavei. Aici va ajunge în seara zilei de 14 aprilie şi motoarele vor fi oprite. Următoarea oprire va fi în Canada la Halifax, iar pasagerii vor putea vizita cimitirul Fairview Lawn, unde şi-au găsit odihna trupurile a 121 de victime de pe Titanic. Destinaţia finală, New York, este prevăzută în data de 20 aprilie.

Le urăm tot norocul pasagerilor noului Titanic şi abia aşteptăm să se întoarcă să ne spună cum i-a influenţat experienţa trăită.

 Sursa: Descopera.ro

Anunțuri

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: