Dubla personalitate – boală grea!

Oamenii sunt ființe complexe ce își dezvoltă de-a lungul vieții multiple abilități și uneori chiar multiple personalități. Un prieten mi-a spus recent că o femeie îndrăgostită e o femeie proastă, la fel și în cazul bărbaților. Inițial am fost tentată să îl contrazic dar am tăcut, de ce nu știu să vă spun. Apoi am făcut o analiză și am ajuns oarecum la concluzia lui. Nu vreau să încep să critic sau să ridic în slăvi starea de îndrăgosteală, doar țin să precizez că ea poate duce la formarea „dublei personalități”. O femeie îndrăgostită se poate transforma în clipa în care pășește pragul casei.  Până la ora 18:00 a fost o leoaică captivă în biroul firmei, ca ulterior să se transforme într-o pisicuță blândă și docilă după terminarea programului, asta în cel mai fericit caz. Cel mai nefericit caz este atunci când o femeie deșteaptă, independentă și cu principii, după ce este atinsă de vâltoarea hormonilor dragostei, se transformă mai ceva ca Robocop, într-o femeie lipsită de toate cele enumerate mai sus și care acceptă la nesfârșit lucruri inimaginabile pentru ea până atunci.

O altă cauză a „dublei personalități” poate fi generată de anturajul din care faci parte. Nu ați întâlnit personaje care își schimbau gusturile muzicale, stilul vestimentar sau ticurile verbale în momentul în care intrau într-un grup de oameni, total diferiți? Eu da și sincer nu înțeleg de ce o fac… În orice caz, cred că cel mai des adoptăm o altă personalitate de față cu părinții. Când eram adolescenți și vroiam să pozăm în îngerași în fața familiei, dar cum ieșeam pe ușă ne machiam pe furiș sau ne schimbam rapid și băgam hainele decente în rucsac, doar de dragul de a poza într-o postură mai cool și a mască adevărata vârstă pe care o aveam.

Cel mai grav efect secundar al acestui fenomen sunt minciunile. Te minți constant că totul va fi bine și că cei din jurul tău nu văd ceea ce vezi tu, asta în cazul în care ești în acea relație tipic păcătoasă și care te transformă. Te minți că tot timpul ți-a plăcut să te îmbraci în roz când ție de fapt îți plăcea griul, te minți că ești ok cu actele de snobism când tu defapt activai în Greenpeace, te minți că îți place jazz-ul când tu defapt asculți acasă Britney Spears și tot așa…

Psihologii sunt de părere că acest proces este absolut normal, până în momentul în care putem să ne identificăm cu noi și până ajungem în punctul de definire al personalității noastre până la o anumită vârstă.  Critic este când oameni maturi care se presupune că se cunosc pe ei înșiși adoptă dubla personalitate. De ce o fac? Motivele pot fi multe, eu mă pot gândi numai la câteva: din teamă de singurătate, sunt prea optimiști în ceea ce privește relațiile lor și stau amorțiți de sentimente cu gândul că ei vor aduce o schimbare, din dorința de a fi acceptați mai ușor sau pur și simplu că sunt sătui de ceea ce au fost până acum și vor să devină altceva.

La sfârșitul zilei, ce mască dai jos, ce îți dorești cu adevărat, unde tragi linie și cel mai important, cine este originalul „tu” ?! 🙂

Reclame

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

  1. Asteptam si o continuare la acest articol…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: