Mersul pe jos… produce energie electrică

Cu toții știm că mersul pe jos reprezintă o metodă simplă și eficientă de a ne menține sănătatea fizică și psihică. Această activitate aduce beneficiile organismului nostru prin stimularea activității cardiace, menținerea tonusului muscular, îmbunătățirea circulației sangvine, ameliorarea valorilor tensiunii arteriale sau îmbunătățirea sistemul imunitar. Pe lângă toate acestea mersul pe jos ne binedispune și ne relaxează psihic prin endorfinele secretate în timpul mersului. Mai nou, mersul pe jos nu doar face piciorul frumos ci produce și energie.

Descoperirea aparține unei companii britanice care se pare că a reușit să aducă încă un potenţial avantaj oferit de mersul pe jos. Compania se numește Pavegen, iar cei de acolo au reuşit să dezvolte o placă specială, ce are capacitatea de a colecta energia produsă de paşi pe care o transformă mai apoi în energie electrică. Invenția a fost deja testată într-o școală din Marea Britanie pe ale cărei coridoare se plimbă peste 1.000 de elevi. Pe o porţiune din podea a fost amplasată placa, iar în urma rezultatelor obținute s-a arătat că, într-o zi obişnuită, podeaua a putut furniza suficientă electricitate pentru iluminarea unei străzi pe timpul nopţii. Invenția a mai fost testată și în cadrul unui festival de muzică, unde placă Pavegen amplasată le permitea tinerilor să îşi încarce telefoanele mobile cu energie electrică generată de paşii lor de dans.

Vara aceasta placa Pavegen își va da testul final. Pe durata Jocurilor Olimpice compania va instala noile sisteme în faţa centrului Westfield Stratford City, unul dintre cele mai populate locuri din Anglia. Plăcile vor fi amplasate pe una dintre arterele pietonale principale care duc spre Parcul Olimpic din Londra. În funcţie de traficul pietonal, compania speră ca produsele sale să fie capabile să asigure destulă energie electrică, astfel încât să poată alimenta întregul sistem de iluminare al complexului. Reprezentanții companiei se așteaptă ca produsele să fie durabile, iar o placă să colecteze, în medie, energia de la 20 de milioane de paşi înainte să se deterioreze.

Să sperăm că metoda englezilor de a obține energie eletrică din mersul pe jos va fi un succes, și poate într-un viitor apropiat, nu vom mai plăti sute de lei pentru factură la electricitate.

Reclame

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: