Nadia Comăneci va participa la Jocurile Olimpice de la Londra

Desigur nu în calitate de concurent, deși la cei 50 de ani ai ei are o condiție fizică care le face invidioase pe domnișoarele mai tinerele, ci doar cu numele. Potrivit Mediafax, totul face parte dintr-un proiect al reprezentanților metroului londonez, care s-au gândit să își surprindă călătorii cu ocazia Jocurilor Olimpice. Astfel cele 361 de stații ale celui mai vechi metrou din lume își vor schimba numele pe durata competiției cu cele ale unor foști mari campioni, aducându-se astfel un omagiu celor care au făcut istorie în lumea sportului de performanță.

România este reprezentată de 5 mari foști campioni olimpici, în frunte cu Nadia Comăneci. Prima gimnastă din lume care a luat nota 10 la un concurs olimpic va da numele stației King Cross St. Pancrass, stație ce leagă 3 linii de metrou. Elisabeta Lipă, declarată în anul 2000 de Federația Internațională de Canotaj drept cea mai bună canotoare a secolului XX, va împrumuta numele stației Hounslow East, în timp ce Georgeta Damian, colega sa de la 8+1, va da numele stației Osterfley, iar Ivan Patzaichin, cvadruplul campion olimpic la canotaj va da numele stației Sudbur Town. Stația Northwood va purta numele Iolanda Balaș, sportiva care a rămas în istoria atletismului pentru dominația probei de săritură în înălțime timp de un deceniu.

Pe lângă sportivii români stațiile de metrou vor purta numele altor mari sportivi ai lumii precum jucătorul de tenis Rafael Nadal, campion olimpic în 2008, ciclistul Miguel Indurain, de cinci ori câștigător al Turului Franței, superstarului din NBA Michel Jordon sau fotbalistul Leonel Messi, cel care a câștigat trei ani la rând Balonul de Aur. Stația de metrou Stanford va purta numele lui Michel Phelps, cel care deține recordul pentru sportivul cu cele mai multe medalii de aur câștigate la o Olimpiadă, iar stația următoare se va numi Cassius Clay, după numele real al pugilistului Muhamad Ali, cel supranumit The Greatest, desemnat în 1999 de revista americană Sport Ilustrated drept Sportivul secolului.

Pentru a nu se crea confuzii sau incidente, reprezentanții metroului londonez au anunțat că vor păstra și denumirile originale ale stațiilor. Vara aceasta, între 27 iulie-12 august, Londra va găzdui ediția cu numărul 30 a Jocurilor Olimpice, eveniment la care sunt așteptați peste 10.500 de sportivi din 152 de țări. Regina Elisabeta a IIa și Ducele de Edinburg vor da startul competiției pe Stadionul Olimpic, unde sunt așteptați peste 80.000 de oameni. La aceștia se adaugă și alți 1 miliard de telespectatori.

Anunțuri

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: