Școala Altfel – bucuria elevilor

Astăzi este luni, weekendul s-a sfârșit și începe o nouă săptămână în minunatul loc numit școală. Reîncepe rutina: predat, ascultat, poate și o lucrare de control, teroarea de a nu fi scos în fața clasei să fii ascultat… STOP! Această descriere nu se potrivește pentru săptămână care abia a început. De astăzi și până vineri copiii se vor duce la școală fără ghiozdanul cu cărți, caiete, atlase, culegeri, dicționare și alte minuni educative, pentru că în perioada 2-6 aprilie 2012 debutează pentru prima dată în învățământul românesc programul Școala Altfel.

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a hotărât ca în prima săptămână din aprilie să se deruleze la nivelul fiecărei unități de învățământ un orar special, format exclusiv din activităţi cu caracter non-formal. Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. Astfel, timp de 5 zile elevii vor avea un altfel de orar, care cuprinde activități care exced curriculum-ul național și care vor aduce un plus de valoare întregii comunități școlare: competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, vor aduce bucurie elevilor şi cadrelor didactice implicate.

Fiecare clasa din fiecare grădiniță, școală sau liceu și-a structurat săptămâna pentru ca în fiecare zi să facă altceva și să cuprindă cât mai multe domenii. Astfel elevii vor vedea în realitate tot ceea ce au văzut în cărți, prin vizite la muzee, la Grădina Botanică sau la Planetariu sau se vor recrea la teatru sau la film. Unii profesori îi vor îndruma pe elevi spre activități de ecologizare. Clasele mici au ales o zi doar cu părinții lor în care vor desfășura diverse activități. În unele unități de învățământ se vor organiza jocuri, concursuri de dans, de muzică sau de desene pe asfalt, întreceri sportive cu rolele sau bicicleta. Cei mai fericiți elevi sunt probabil cei care vor pleca în excursii.

Consider că acest program, Școala Altfel, este mai mult decât binevenit în învățământul românesc, despre care nu cred că e cazul să comentăm acum. Prin acest program elevii se vor cunoște mai bine între ei, iar mai mult decât atât, profesorii îi vor cunoaște și îi vor înțelege mai bine pe elevi, iar cu toții vor învăța câte ceva distrându-se. Iar dacă tot este o zi frumoasă, voi profita de ea și voi merge cu clasa nepotului meu la Grădina Botanică. O zi frumoasă!

Anunțuri

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Un comentariu

  1. să vedem dacă metoda asta prinde bine și funcționează .. deși mă-ndoiesc 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: