Prefer un viciu interesant decât o virtute plictisitoare…

VÍCIU, vicii –  defect, cusur, diformitate fizică,  pornire nestăpânită și statornică spre rău, apucătură rea, patimă; desfrâu, dezmăț, destrăbălare; cam astea sunt explicațiile pe care le găsim în DEX alături de acest cuvânt. Eu îmi permit să am o viziune mai largă și nu să abordez noțiunea de „viciu” dintr-o perspectivă mai abstractă.

La urma urmei ceea ce eu consider viciu, poate pentru cel de lângă mine este un lucru cât se poate de normal, un stil de viață și viceversa. Lăsăm la o parte acele vicii tipice cum ar fi țigările, cafeaua, jocurile de noroc sau drogurile și vreau să vorbim de acele vicii ale inimii și sufletului. Multe pot fi vicioase și viciate din punctul meu de vedere: o relație, un om, o legătură, o conexiune constantă cu diferite obiecte, tehnologiile, moda ș.a.m.d. Nu cred că există în ziua de azi cineva care să poată să afirme că se consideră un puritan desăvârșit, capabil de a ține la distanță toate viciile posibile. Să fim serioși, până și ciocolata sau MecDonalds- ul pot fi considerate a fi „desfrânări” sufletești  și trupești.

Consider că totul ține de perspectiva personală. În momentul în care ești conștient că un om apropiat ție nu îți aduce niciun beneficiu, îți scade încrederea în tine, te agită, te stresează dar totuși de fiecare dată când îți greșește, tu îl ierți și îl accepți în continuare în viața ta, poți considera că acea persoană este viciul tău uman. La rândul ei, relația devine viciată și uite așa te trezești într-o ruletă rusească fără ca măcar să-ți fi dat seama, frica de singurătate sau sentimentele fiind factorul declanșator al acestui joc. Regulile se aplică și în cazul obiceiurilor. Știi că îți fac rău, dar totuși îți continui tabietul zilnic iar de schimbare nici nu se pune problema, e prea comodă viața așa cum e. Fumezi excesiv, bei prea multe cafele pe zi, te uiți la prea multe seriale deodată, cheltui excesiv pe lucruri care nu îți trebuiesc, pierzi timpul în companii greșite, mănânci ce nu ai voie, bei fix ce ficatul îți interzice, stai cu telefonul și laptopul în mână mai mult decât este necesar … Vicii, vicii și iar vicii.

Viața mea nu mi-o doresc a fi perfectă și insist să nu fiu un exemplu pentru nimeni, în plus ar fi cam plictisitoare fără nicio fisură de decență și moralitate. Nu îmi plac excesele dar nu sunt nici adepta normelor sau regulilor bătute în cuie. Weekendul ăsta petreci ca un rockstar, chiar dacă stai în pat 3 zile ca o lăuză, într-o zi poate ești o sugativă de dulciuri chiar dacă e cel mai probabil să faci toxiinfecție alimentară, stai într-o relație cu un om total nepotrivit vreun an de zile și îți torturezi creierii, ca mai apoi totul să fie povestit în hohote de râs la un pahar de whisky cu prietenii. Eu una chiar trăiesc după conceptul că toate trebuiesc încercate măcar odată în viață și că niciodată nu trebuie să regretăm ceva ce odată ne-a făcut să zâmbim.

La urma urmei orice viciu are totdeauna scuza sa și sinceră să fiu, nu știu cum sunteți voi, dar eu sunt a naibii de bună în a găsi scuze! 🙂 Pupici și spor la… vicii cuminți sau cu minți, alegeți voi!

Anunțuri

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

 1. Bun articol…asteptam si altele tot asa …te prind bine genul asta de articole…e bine ca iti pui tot felul de intrebari…asta inseamna ca vrei sa te cunosti pe tine…chiar daca esti ff tanara e de foarte bine…crede-ma…maturizarea interioara nu tine cont de varsta si nu e direct proportionala cu trecerea anilor..

 2. Da, oamenii cu vicii sunt interesanti in aceeasi masura in care este si un taur de corrida ce are infipte 4 sabii in spinare. Imi place cum ai scris articolul insa nu sunt absolut deloc de acord cu mesajul. Pui viciile intr-o lumina cool, le faci sa para aproape necesare pentru viata unui om modern. Nu uitati ca viciile prin definitie sunt rele. De cand este un lucru rau necesar? De ce ti-ai dori un lucru rau? Asta nu inteleg.
  Eu personal prefer oricand sa am o minte, un trup si un suflet sanatos si sa par plictisitor decat interesant prin intermediul viciilor.

 3. Eu una gasesc ca fara vicii nu suntem interesanti.

  • :))))))))))) maxim… adica un om fara vicii nu e interesant? un om e special indiferent daca are sau nu vicii… un om cu vicii e clar un om slab cu carente ca sa nu folosesc alte expresii…si ca sa il citez pe Andrei: ” De cand un lucru rau e necesar? „

   • doar in povesti binele invinge răul. îin viata lucrurile merg altfel. doar in povesti fat frumos invinge zmeul. in viata reala zmeul e in 99,9% cazuri castigatorul. asta cu un om cu vicii e slab… e poveste. ce, eu daca fumez (si asta e un viciu) sunt o fiinta slaba? No way! eu nu am afirmat ca oamenii fara vicii nu sunt interesanti. Am spus foarte clar : cei cu vicii sunt mai interesanti. Si e parerea mea, pe care mi-o sustin. Cati oameni cu virtuti ai vazut la tv in ultima perioada? Dar cu vicii cati? e egala balanta? Nici pe departe. Nu inseamna ca sustin viciile. Spun doar ca nimeni nu e perfect. La fel cum nu inseamna ca trebuie sa promovam viciile sau viciatii. Si cand spun vicii nu ma gandesc la tare ci la „chestii usoare”. Si da, un lucru rau e necesar. Ne ajuta sa vedem APOI lucrurile in varianta lor corecta. Nu neaparat in roz. Ne ajuta sa ne indreptam, sa corectam, sa vedem partea plina a paharului.

  • Sorina Micu

   Subscriu 😀

 4. „Fumezi excesiv, bei prea multe cafele pe zi, te uiți la prea multe seriale deodată, cheltui excesiv pe lucruri care nu îți trebuiesc, pierzi timpul în companii greșite, mănânci ce nu ai voie, bei fix ce ficatul îți interzice, stai cu telefonul și laptopul în mână mai mult decât este necesar … Vicii, vicii și iar vicii.” vorbesti despre mine?:) niciodata nu m-am regasit mai mult intr-unul din articolele tale. „petreci ca un rockstar” era o descriere a lui Andrei Roman pentru mine:)

 5. Ana-Maria Neagu

  Foarte bine punctat.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: