Să fie PETROL!

Cine vrea o veste bună? Vestea pe care am să v-o dau n-o să-i bucure doar pe conducătorii auto ci pe toți locuitorii din România. Chiar dacă niciun specialist în domeniul nu desemna zona județului Galați drept o zonă petroliferă, se pare că de aici a sărit iepurele. În județul nostru s-a descoperit un zăcământ de petrol, iar exploatarea lui va aduce numeroase beneficii industriei de profil din România.

Ținutul magic în care s-a făcut incredibila descoperire se numește Brăhășești și este o comună din NV județului, situată la hotarul cu județul Vrancea, în Colinele Tutovei. Povestea a început atunci când domnul Marian Cristu, în vârstă de 48 de ani, s-a hotrât să-și ridice o casă în această comună, mai exact în zona Dealului Pădurii Domnească. Și cum orice casa are nevoie de o fântână, domnul Cristu s-a gândit să-și faca una adâncă de 100 de metri. Aproape de ultimii metri de săpat, muncitorii care lucrau la fântână au descoperit o substanță neagră și vâscoasă. Inițial nu și-au dat seama despre ce este vorba, abia după ce i-au chemat pe cei de la Poliție s-a constatat că substanța mâzgoasă era de fapt mult râvnitul aur negru.

Domnu Cristu nu și-a putut încape în piele de fericire că pe proprietatea lui s-a descoperit comoara neagră, declarând: Mi-a pus Dumnezeu mâna-n cap. Este cea mai fericită zi din viața mea. Localnicul a anunțat că își va vinde proprietatea contra a 1% din producția ce va rezulta de pe urma exploatării zăcământului.

Dimensiunea exactă a zăcământului nu se știe încă pentru că cercetările se vor extinde și în zona județului Vrancea, dar valoarea lui se estimează undeva în jurul sumei de 1 miliard de euro. Dar chiar dacă zăcământul de petrol este mic în comparație cu cele existente în statele care dețin marile rezerve de petrol, la nivelul producției și consumului de petrol din România acesta este mai mult dec semnificative. Iar vestea bună este că dacă în prezent plătim 5,7 lei pentru un litru de benzină, iar cel de motorina costă 5,9 lei, după prelucrarea petrolului prețul va scădea considerabil.

Reclame

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: