Un Papa modern, cu sombrero

Papa Benedict al XVI-lea a fost în Mexic. Pentru a dărâma barierele culturale, acesta a etalat un sombrero, purtat în special de mariachi. Suveranul Pontif a ţinut o slujbă în aer liber, purtând pălăria cu boruri largi, timp de câteva minute, înainte de a urca la altar pentru a oficia mesa. Slujba a avut loc într-un parc situat într-o provincie centrală a Mexicului, numită Silao. Cei peste 350.000 de oameni au trecut cu vederea soarele arzător pentru a-l asculta pe Papa Benedict la Liturghie. Unii dintre ei au venit cu câteva zile înainte, instalând corturi pe iarbă. Suveranul Pontif i-a îmbărbătat pe oameni, transmiţându-le ca în ciuda problemelor cu care se confruntă ţara, să fie puternici şi să reziste sărăciei şi în faţa tentaţiilor reprezentate de traficul de droguri. „În aceste vremuri, când foarte multe familii sunt despărţite din cauza migraţiei, când multă lume suferă de pe urma sărăciei, a corupţiei, a violenţei domestice, a traficului de droguri şi a crizei, trebuie să ne rugăm Fecioarei Maria, pentru consolare, forţă şi speranţă”

Arhiepiscopul de Leon a menţionat că printre cadouri primite de Papă, se află 3 sombrero brodate cu fir de aur, care vin din regiunea San Francisco del Rincon din Guanajuato. De asemenea, Suveranul Pontif a primit 6 perechi de pantofi roşii, executaţi pe măsura acestuia, din partea unui grup de fabricanţi de încălţăminte, o specialitate à la Guanajuato. Pentru a le întoarce cadoul, Papa Benedict al XVI-lea, a oferit perechea de pantofi purtată în această primă călătorie în Mexic, pereche ce va fi expusă într-un muzeu local, a informat purtătorul de cuvânt de la Vatican, Federico Lombardi.

În ceea ce mă priveşte, gestul făcut de Suveranul Pontif, acela de a purta pălăria specifică mexicană, este unul demn de apreciat. Arata că deşi este o personalitate marcantă a vremurilor noastre, este capabil să creeze legături interculturale, nelăsând statutul să îi ştirbească din calitatea principală a unui om: aceea de a empatiza cu semenii săi.

Sursa: rtv.net

Anunțuri

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: