Mai bună sau mai rea, e admiterea la facultatea mea!

Dacă până acum, elevul tipic de liceu se gândea că mediile din cei 4 ani de liceu îl vor salva oarecum în cazul în care examenul de bacalaureat îl va prinde pe picior greșit, de anul acesta lucrurile iau o altă întorsătură. Ministrul Educației schimbă din toamnă modalitatea de admitere la facultate. Notele din anii anteriori de studiu nu mai pot fi luate în calcul și acceptarea în cadrul universității alese va fi pe baza unor probe susținute oral sau scris și a notelor sau mediilor de la bacalaureat.

„Încurajăm reintroducerea unor probe scrise sau orale la admitere în universitate. De asemenea, întrucât a existat un bacalaureat riguros, iar în acest an dorim unul la fel, universităţile se pot baza pe notele de la acest examen. Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru că există diferenţe mari de notare de la un liceu la altul”, a declarat ministrul Educaţiei, Cătălin Baba. Această decizie a fost luată, deoarce in cadrul unor institututii este foarte ușor de obținut nota 10, iar în altele se învăța la fel de mult doar pentru o nota de 7. În așa fel, admiterea la facultate va fi mult mai corectă și va oglindi cu adevărat cunoștințele elevului.

În anul universitar 2011-2012, admiterea în învăţământul superior s-a putut face printr-un test sau analiză de dosar, în aceasta din urmă fiind luată în calcul la admitere media celor patru ani de studiu. Potrivit ordinului de ministru, examenul de admitere în anul universitar 2012-2013 se organizează pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de către fiecare instituţie de învăţământ superior în baza autonomiei universitare, cu respectarea legislaţiei şi a ordinului MECTS, informează Mediafax.

Reclame

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: