Sex, drugs and Rock ‘N’ Roll… sau doar sex

O discuție cu un bun prieten de-al meu, care s-a decis să rămână sub anonimat,  m-a determinat să vreau să scriu despre acest subiect și mai exact despre sex. Ar fi un subiect inepuizabil, pe care nu l-aș putea cuprinde doar într-un simplu editorial, sau de analizat doar dintr-un unghi. Dar astăzi vreau să vorbesc dintr-o anume perspectivă: și anume capacitatea femeilor de a face sex fără a se implica emoțional.

Se știe că bărbații sunt diferiți de femei din mai multe puncte de vedere. Imaginați-vă pentru o secundă ca un bărbat să îi spună unui prieten de-al lui, „Vasile hai cu mine până la toaletă”. Ar fi cam ciudat nu-i așa?  Sau femininele de noi,  să venim acasă seară de seară, după o zi grea de muncă și să ne vedem iubirea într-un sorț și cu o bonetă gătind curcan umplut. La fel de ciudat. Sau un alt scenariu cam greu de imaginat ar fi următorul: bărbații când sunt tensionați sau supărați să mănânce ciocolată și să facă shopping iar noi, să bem bere și să ne uităm la meci cu gașca noastră de fete. Și câte și mai câte alte diferențe de acest gen, mici ce-i drept, dar care ne fac atât de interesanți și distinctivi unul față de celălalt. Mie îmi plac aceste diferențe la nebunie, nici nu aș concepe o relație fără ele și cum am spus și într-un articol anterior, chiar nu vreau să fac ceea ce face bărbatul de lângă mine sau să îmi placă aceleași lucruri. Unde nu consider că am fi atât de diferiți, ar fi din punct de vedere sexual. E adevărat, femeile sunt construite să fie mai emoționale decât bărbații, dar la fel de bine ca și ei, cei drept cu mai multă grație, ne putem detașa atunci când ne impunem. Prin urmare, de ce este atât de ciudat ca o femeie să vrea să aibă doar o relație strict sexuală cu un bărbat, fără să pretindă alt tip de implicare? Bărbații se comportă tot timpul așa, măcar o bună perioadă, dacă nu chiar toată viața. Când ne gândim la faptul că ei nu vor să își asume obligații sau fug de angajamente, automatismul tipizării ne vine în minte și imediat îi asociem cu următoarea frază: „E bărbat, e normal”. Da este, dar la fel de normal este și pentru o femeie să vrea să stea departe de complicații emoționale măcar odată în viața ei. Poate nu avem timp, poate nu vrem, poate dorim să experimentăm până când ne hotărâm, poate ne baricadăm sufletul de decepții emoționale sau poate chiar asta ni se potrivește atunci. Din punct de vedere sexual suntem la fel. La partea cu înșelatul e mai complicat. Genetic vorbind, masculii din viața noastră sunt de așa natură concepuți încât nu pot rămâne fideli aceleași femei din punct de vedere fizic, că emoțional o pot face.  Cei mai potenți bărbați, încă din epoca de piatră,  făceau sex cu mai multe femei din același trib pentru a perpetua specia, era în înstinctul lor, acest lucru fiind normal. Consider că nimeni nu este proprietatea privată a nimănui și nimeni nu deține pe nimeni, prin urmare, sexul fiind liber și gratis, oricine se poate bucura de el cu cine vrea, diferența fiind făcută de tipul de angajament dintre cele două persoane. Mai grav este când unul stă acasă și așteaptă iar celalat se bucură de viață și de gratuitatea plăcerilor carnale. Totul ține de comunicare, respect și sinceritate.

Dar să revenim… Am citit o chestie foarte interesantă undeva care suna ceva de genul că „bărbații au nevoie de un loc pentru a face sex, femeile de un motiv”. Poate că așa o fi, dar surpriză, se întâmplă ca și noi să nu avem un motiv bine stabilit și să vrem doar o eliberare hormonală. Trist este că societatea noastră încă nu este educată în această manieră încât să respecte femeia în egală măsură cu bărbatul pentru experiențele trăite. Tu ești macho, dar ea e o ușuratică! Lucrurile nu stau chiar așa, amândoi sunt egali din această perspectivă și fiecare își extinde granițele propriei sexualități atât cât dorește.

În concluzie, să nu vă speriați dragilor când venim din senin la voi și nu vă cerem nimic mai mult decât să ne faceți să țipăm de fericire. Credeți-ne că nu este o capcană sau vreo teorie a conspirațiilor feminine, ci doar asta vrem. Suntem, din când în când, oglinda comportării voastre de secole bune!

 

Reclame

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

 1. VictorCh

  Interesant si corect, dar cam prea „frust” exprimat.

  • Sorina Micu

   frust? Te rog dezvolta, sunt interesata de opinia ta si sunt curioasa sa vad ce parte din articol ti s-a parut ca a dat dovada de limbaj frustrat. 🙂

   • VictorCh

    Nu era vorba despre frustrat ci despre http://dexonline.ro/definitie/frust , dar chiar si asa nu ma exprimasem bine. Intentia mea fusese sa spun ca exprimarea (nu (numai) limbajul, ci si „tonul”) sunt… simple si directe.

    Ba chiar – ceea ce nu scrisesem – si analiza facuta in articol imi pare cam simpla si simplificatoare.

    Cu scuzele de rigoare: eu in general (in principiu) sunt un comentator locvace (comentez „abundent”), dar in perioada asta nu ma simt deloc bine (si e vorba de ceva mai „de cursa lunga”), asa ca de multe ori ma multumesc sa citesc tacut sau sa comentez succint cum facusem acuma.

 2. like pt articol dar o sa fac cateva mici completari ( stiu ca-ti plac :))) ). Nu vd ce e asa anormal ca un sot care isi iubeste sotia sa o astept cu o cina romantica gatind ceva savuros ( nu curcan umplut ca ala e un cadavru si nu e nimic bun si romantic in a minca un hoit :)) ). Sunt destui barbati care atunci cind sunt stresati maninca fff multe dulciuri cum si foarte multe femei care beau cand sunt suparate. Ai dreptate cand spui ca si femeile vor doar sex de la un barbat. In ultimul timp se pare ca doar asta vor: sex si bani, tendinta fiind foarte evidenta. Suntem oameni si unii si altii si e de inteles aceasta pofta carnala. Dar de unde ai scos teoria ca barbatii nu pot fi fideli unei femei dpdv fizic? Stii cate aud si vad eu la consilierile psihologice si la terapie de la femei? As putea spune in 12 ani de practica ca femeia inseala mult mai mult decat barbatul. Este rar genul de femeie de care vorbesti tu aici, care se duce direct la un barbat doar pentru sex. De ce? Pai ca sa faci asta iti trebuie curaj, fermitate, experienta si ATITUDINE…aspecte destul de rar intilnite la femei. Subiectul ramine deschis.

  • VictorCh

   Esti vegetarian?

  • Sorina Micu

   multumesc Marius 😛 si chiar m-as fi mirat daca nu ai fi comentat nimic la acest articol 🙂
   tin sa precizez ca tu ai luat literalmente fazele cu gatitul sau cu mancatul ciocolatii si bautul berii. Eui am mentionat SEARA DE SEARA sa ne gasim barbatul in fata cuptorului, nu ma indoesc de exceptii dar in general, barbatii nu ne surprind cu mese romantice prea des ( dar si cand o fac o fac foarte bine )
   erau doar niste exemple tipice asta e tot… eu de exemplu ma uit la fotbal, la echipele preferate, am prietene carora l;e place berea si prieteni care sunt innebuniti dupa ciocolata… repet eu doar enumeran niste lucruri tipic feminine sau masculine.
   te pup

  • Andrei

   Un comentariu de genul as fi adus si eu ! O sa vorbesc si eu cu fosta mea colega de „gradi” dar nu astazi … ( dau eu de ea 😛 ) . In fine … important este ca a adus un subiect bun de discutie 🙂 !

 3. Interesant punct de vedere, foarte frumos expus. Felicitari pentru articol.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: