Mihail Boldea – şi se jură că nu fură, dar l-au prins cu prejudiciu-n gură

Scena politică a fost serios zdruncinată în ultimele zile din cauza lui Mihail Boldea, deputatul UNPR audiat în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi. Prejudiciul adus statului român s-ar ridica undeva la suma de un milion de euro. Se poate lăuda cu faptul că este primul parlamentar dat în urmărire internaţională şi asta pentru că a dat bir cu fugiţii până în Africa. Pe numele lui a fost emis joi, 22 martie, un mandat de arestare preventivă în lipsă, de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Traian Băsescu a declarat vineri, 23 martie, la bilanţul SRI, că se va implica personal pentru că Boldea să fie prins: „Îl vom găsi şi în gaură de şarpe până la urmă. Va trebui, aşa cum a fost şi cu alţii”. Preşedintele susţinea că deputatul se află în Kenya.

Mihail Boldea a ieşit la rampă şi a declarat pentru gândul.info că se află în Congo şi că avea plecarea programată, mai mult, el susţine că l-a înştiinţat pe procurorul responsabil de caz de plecare, pe 16 martie. El le-a spus autorităţilor să nu îl caute, asigurându-i că va veni el singur în ţară, săptămâna viitoare. Probabil voia să facă puţină plajă sub soarele african înainte să vină în ţară şi să fie arestat!

Problema este că ieşirea la rampă a deputatului UNPR a venit la câteva ore după ce procurorii DIICOT au pus sechestru asiguratoriu pe conturile a doi co-inculpaţi din dosarul în care Boldea este acuzat de frauda. În conturile celor doi fuseseră viraţi 185.000 de euro, înainte cu o zi de plecarea din ţară a deputatului. De asemenea, sechestrul a fost instituit şi pe două apartamente şi patru terenuri din Galaţi ale lui Boldea, pe banii din patru conturi şi pe alte imobile înstrăinate de acesta fratelui şi tatălui său.

Strigătoare la cer este declaraţia avocatului lui Mihail Boldea: „Dacă el a spus că vine săptămâna viitoare şi că este în Congo, trebuie să-l credem, înseamnă că aşa e”. Aveţi dreptate domnule George Moloman, de ce să ne stresăm atât? Cum oare ne permitem să nu ne încredem în cuvântul unui om care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave?!

 

Reclame

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Un comentariu

  1. asa e in „partidul baietilor destepti ” …

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: