Astenia de primăvară – micul intrus la început de sezon cald

Primăvara a început în sfârşit să îşi intre pe deplin în drepturi. Adio zăpadă, stat în jurul sobei, pulovere groase, cizme îmblănite! Bine aţi venit trenciuri, rochiţe, balerini, plimbări în parc! Dar cum orice lucru bun are şi părţi negative (legea compensaţiei, ce să-i faci), anotimpul „renaşterii” nu putea face excepţie. V-aţi confruntat cu toţii cu stări de slăbiciune, dificultăţi de concentrare, apatie, melancolie, în această perioadă. Primăvara aduce odată cu ea şi astenia. Aţi auzit cu toţii despre ea, dar ştiţi exact care sunt motivele pentru care ea apare?

Această stare caracterizată prin lipsa energiei, este cauzată de lumină în exces şi de schimbările de temperatură. În timpul anotimpului rece, celulele sunt suprasolicitate datorită aportului mic de minerale şi vitamine, ceea ce face că la început de primăvară, acestea să consume mai multă energie decât produc. Schimbarea bruscă de temperatură afectează astfel sistemul nervos central, fapt ce duce la apariţia stărilor de disconfort şi somnolenţă.

Din fericire există remedii naturale pentru astenie. Unul dintre ele îl reprezintă ceaiul de sunătoare, obţinut prin infuzie. O astfel de cură ar trebui ţinută aproximativ 21 de zile. De menţionat este că în această perioadă ar trebui evitate alimente precum brânzeturile fermentate, castraveţii conservaţi în oţet, drojdia de bere şi ciocolata. Alt ajutor în combaterea asteniei îl reprezintă tinctura de valeriană, administrată sub formă de picături de trei ori pe zi. Această plantă este cunoscută pentru efectele sedative, antidepresive şi miorelaxante. Nici urzica nu ar trebui ocolită în acest anotimp, ea conţinând vitamine (A, B2, C) şi minerale (magneziu şi fier), care înlătură oboseala. Frunzele de urzică se lasă la macerat în 200 de ml de apă, timp de trei ore.

Aşa că nu lăsaţi astenia să îşi infingă ghearele prea mult! Remedii există şi la cât de frumoasă a fost vremea în ultimele zile, ar fi şi păcat să nu ieşiţi şi să vă plimbaţi. Uneori autosugestia are un efect incredibil. Întindeţi-vă la soare şi dezmorţiţi-vă trupul îngheţat din timpul iernii, iar astenia va fugi mâncând pământul.

Anunțuri

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: