Mihail Boldea a hotărât să părăsească țara

Numele deputatului Mihail Boldea a fost vehiculat în mai multe scandaluri imobiliare şi tranzacţii controversate cu terenuri şi imobile din Galaţi, o parte din aceste afaceri fiind mai vechi, din perioada când Boldea era doar avocat în Baroul Galaţi şi nu ocupa o funcţie publică.Nu ar fi însă prima dată când Boldea îşi protejează interesele din poziţia de deputat. Cu atât mai mult cu cât nu a fost sancţionat niciodată până acum pentru asta. Astfel, în martie 2009, Mihail Boldea a fost cercetat disciplinar de Consiliul Baroului Galaţi. Motivul a fost ca a încălcat Legea privind incompatibilităţile parlamentare, prin faptul că, deputat fiind, a pus concluzii în instanţă în procesul în care mai mulţi clienţi ai săi erau implicați. Ultimul scandal în care deputatul este implicat și în care este cercetat penal pentru participarea într-un grup infracţional care a creat un prejudiciu estimat la un milion de euro, zguduie scena politică!

DIICOT a cerut aviz pentru arestarea deputatului Mihail Boldea deoarce acesta şi încă alte 22 de persoane au fost implicați în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Serviciul Teritorial Galaţi a solicitat procurorului general al României să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea. 

Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice și cu ajutorul unor hotărâri judecătorești false, le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. 

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi. Ulterior, sase persoane au fost arestate şi alte două au primit interdicţie de a părăsi localitatea în acest caz. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pe numele Elenei Petrea, secretara cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea. Deciziile magistraţilor pot fi atacate cu recurs.

În replică, Boldea îi acuză pe anchetatori că ar fi făcut presiuni asupra martorilor audiaţi: Mi-au adus la cunoştinţă că sunt pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel, când, legal, ar fi trebuit cerute de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. In plus el declara că au existat presiuni psihice, ameninţări: vă arestăm, vă încătuşăm, vă facem… asupra martorilor din acest caz.

Parlamentul României a fost deja sesizat pentru ridicarea imunităţii parlamentare a avocatului iar deputaţii au început în plenul Camerei, dezbaterea cererii ministrului Justiţiei, pentru încuviinţarea percheziţiei, reţinerii şi arestării acestuia. Nu mai puţin de 147 de deputaţi au votat pentru, 17 au fost împotrivă, iar 4 voturi au fost nule. In acest caz, deputatul is pierde imunitatea parlamentară. Procurorii şi judecătorii pot dispune percheziţionarea, reţinerea sau arestarea lui Boldea, însă trebuie specificat faptul că măsurile nu pot fi luate până când decizia Camerei Deputaţilor nu va apărea în Monitorul Oficial. Potrivit senatorului Toni Greblă, publicarea s-ar putea face chiar în această noapte, pentru urgentarea procedurii.

Mihail Boldea a spus că este hotărât ca, după încheierea acestui dosar şi lămurirea tuturor acuzaţiilor, să-şi vândă toate bunurile şi să plece din România, acelaşi lucru recomandându-l tuturor românilor. Asta este justiţia în România? E de trăit în România? Eu în România nu mai stau.

Surse: gandul.info

adevarul.ro

Reclame

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

  1. 98547

    si chiar inainte :))

  2. ION DIN DEAL

    gata ne-ai facut sa zambim 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: