Traian Băsescu, un actor demn de premiul Oscar

Umblă vorba prin târg ca preşedintele nostru i-a propus pe 6 februarie lui Ponta poziţia de prim-ministru al României în fruntea unui guvern USL şi că a fost refuzat. Cel care a ieşit la rampă duminică, 18 martie şi a declarat aceasta într-o emisiune televizată, este chiar domnul Băsescu. Mai mult, preşedintele a afirmat că dacă liderii USL vor susţine contrariul, va prezenta stenograma discuţiei purtate cu membrii USL. Păcat că din dovada prezentată de el, nu reiese nimic clar.

Suntem cu toţii conştienţi de evidentele calităţi de actor/magician ale şefului statului, însă acestea încep să se transforme într-o piedică pentru dânsul. Se bate cu propriile sale arme, pentru că trebuie să ne amintim de declaraţia pe care a dat-o undeva prin februarie, mai exact pe 9: „Numele viitorului prim-ministru fusese de multă vreme discutat şi cunoscut atât de mine, cât şi de fostul prim-ministru al României, Emil Boc. Deci cei care s-au arătat surprinşi n-au decât să rămână surprinşi”. Domnule preşedinte, ar fi cazul să vă înregistraţi propriile declaraţii şi apoi pe cele ale adversarilor politici, pentru că din câte se poate observa, aţi început să uitaţi propriile minciunele.

După ce comandantul de navă a aruncat torpila referitoare la presupusa propunere, principalii săi fani, PDL-iştii Emil Boc, Elena Udrea şi Gheorghe Flutur i-au sărit în ajutor, susţinându-i spusele. Dintre cei trei, Elena Udrea este cea care suferă cel mai tare de o afectare a memoriei de scurtă (sau/şi lungă) durată: „(…)am fost destul de surprinşi, însă am fost de acord cu propunerea preşedintelui de a da funcţia de prim-ministru domnului Ponta şi Guvernul USL-ului”. Pe 6 februarie, Udrea declara: „Ca să nu existe speculaţii politice inutile: Coaliţia de guvernământ va rămâne unită. Ne-am asumat împreună un program de guvernare şi un drum pentru România. Trebuie să facem tot ce ţine de noi, ca oameni politici responsabili, pentru a ne atinge ţinta. PDL rămâne alături de UDMR şi UNPR în dorinţa de a asigura guvernarea ţării”. Doamna Udrea, sunteţi nehotărâtă în declaraţii mai ceva ca atunci când nu ştiţi ce pantofi să alegeţi, Jimmy Choo sau Christian Louboutin!

Nu ştiu dacă domnul Traian Băsescu este conştient că în lumina declaraţiilor oferite în ultimul timp, pică în derizoriu şi că le dă astfel celor din USL mingea la fileu. Ponta a declarat de curând, că deşi îşi doreşte funcţia de premier, nu vrea s-o capete în felul acesta. De asemenea, el a comentat pe blogul personal, spunând: „Vedem din nou cât de iresponsabila este abordarea preşedintelui. Nu a exista niciodată o ofertă clară şi formală adresată USL cu privire la preluarea postului de premier. Numirea Premierului României nu se tratează în glumă, ci în mod serios, cu respectarea Constituţiei şi a procedurilor oficiale.

Reclame

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: