George Clooney încătuşat!

George Clooney a fost încătuşat şi urcat într-o dubă de poliţie, alături de mai mulţi membri din Camera reprezentanţilor şi alţi protestatari. Ei se aflau la Washington unde manifestau în faţa ambasadei Sudanului împotriva crimelor de război comise, în opinia sa, de administraţia de la Khartoum în partea de sud a acestei ţări.

Starul hollywoodian a declarat în faţa numeroaselor camere de luat vederi prezente la faţa locului că solicită guvernului sudanez să ridice acest blocaj al ajutorului umanitar cu care țara se confruntă şi să lase comunitățile și organizațiile internaționale să intervină, „înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară de pe suprafaţa globului”. George Clooney a vizitat recent Kordofanul de Sud, o regiune administrativă a Sudanului, unde luptele dintre armata guvernului central de la Khartoum şi forţele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat înfometarea populaţiei locale.

Conflictul din sudul Sudanului a izbucnit în 1983, când regimul de la Khartoum a impus sharia (legea islamică) în întreaga ţară, iar rebelii din sud, în majoritate creştini şi animişti, s-au răsculat. Războiul s-a încheiat la 9 ianuarie 2005, când guvernul sudanez şi rebelii au semnat un acord de pace care a pus capăt celor 21 de ani ai unui război care a ucis două milioane de persoane.

Mai multe organizaţii internaţionale atrag atenţia că situaţia din Sudan riscă să se deterioreze. Acordul de pace din 2005 va fi în pericol dacă țara nu va primi ajutoare și populația va rămâne înfometată.  Acest lucru ar arunca statul african într-un nou război civil.

Sursa: mediafax.ro

Reclame

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

  1. e bine ca sunt si vedete care trag un semnal de alarma

  2. ION DIN DEAL

    Multumim frumos.. !!! 😉

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: