Atenție! Pericol de amenzi!

Ați fost vreodată amendați pe nedrept? Și mă refer în special la conducătorii auto. Probabil unii dintre voi vor răspunde afirmativ la acestă întrebare. Dacă ați avut impresia că doar vouă vi s-a putut întâmpla, ei bine, aflați că nu sunteți nici pe departe singurii. Peste tot în lume șoferii sunt amendați fără să fi încălcat vreo regulă de circulație iar uneori, din motive absolut stupide.

Spre exemplu un polițist din Kristiansand, Norvegia, a amendat o femeie cu 95 de dolari, care stătea blocată în trafic într-o coloană lungă de peste un kilometru. Când posesoarea mașinii a contestat amenda în instanță, polițistul a declarat că femeia cauzase blocajul și asta chiar dacă mașina nu era prima din coloană. În Oslo șoferul unei mașini de pompe funebre a primit o amendă pentru că a staționat mai mult de 30 de minute într-o zonă de parcare cu timp limitat. Acesta, împreună cu ajutoarele sale, a avut nevoie de mai mult timp pentru a urca sicriul în mașină și pentru alte pregătiri.

În Marea Britanie un scuterist care suferise un accident a primit o amendă pentru parcare ilegală, deși se afla sub scuter cu piciorul rupt. În orașul Manchester, un polițist a amendat un autobuz pentru că a oprit în stație fără să țină cont de indicatorul cu ,,Oprirea interzisă” care era montat temporar. În Leeds, un instructor auto a primit amendă pentru că elevul care se afla la volan a oprit motorul mașinii și nu a putut să-l pornească. În zonă parcarea era interzisă.

În Suedia un șofer din Landskrona a fost amendat de poliție pentru că a parcat în fața băncii Nordia, chiar dacă  bărbatul a oprit acolo pentru a furniza informații despre jaful care tocmai avusese loc la banca respectivă. În orașul Karlskrona o femeie a primit o amendă de 400 de coroane pentru că a oprit într-o zonă interzisă. Motivul: femeia era însărcinată și în timp ce mergea spre spital i s-a rupt apa. Un camionagiu a fost amendat pe un drum din Fagersta pentru că a oprit brusc și și-a lăsat mașina acolo. Șoferul nu a avut însă altă soluție deoarece drumul s-a surpat pur și simplu.

În Canada un medic care a oprit pe o stradă din Quebec, pentru a salva un pieton, a primit două amenzi, de la doi polițiști diferiți care au trecut prin zonă. Un alt șofer a primit amendă pentru că mașina lui era parcată într-o zonă interzisă, asta deși mașină lui fusese luată de apă și mutată acolo.

În Statele Unite un șofer a primit o amendă în momentul în care se oprise să întrebe un polițist unde ar putea să-și parcheze mașina.

Dar nu doar străinii își dau cu stângu-n dreptu. Avem și noi oile noastre. Un prieten de-al meu a fost aproape sancționat de un polițist pentru că parcase în dreptul ușii de la intrarea într-o secție de poliție. După jumătate de oră în care s-a lăsat așteptat, polițistul a revenit și i-a spus că îi va da doar o sancțiune verbală întrucât nu găsise unde să-i încadreze fapta. Mare e grădina Domnului… și incompetența plutește în aer!

Reclame

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: