Apocalipsa, din nou?!

Apocalipse au fost şi au trecut. Probabil că nici nu le mai ştim numărul. Sunteţi cu toţii familiari calendarului mayaş despre care se presupune că prevede distrugerea Terrei anul acesta. Dar dacă totuşi supravieţuim şi acestei Apocalipse, oamenii de ştiinţă au anunţat că pe 15 februarie 2013, foarte aproape de Terra va trece un asteroid cu un diametru de 50 de metri. Ei aş! Câţi asteroizi nu s-au mai perindat ameninţători pe lângă planeta noastră mult iubită? Ce ne prezintă cercetătorii ca fiind ameninţătoare, este puterea asteroidului, comparabilă cu cea a unei bombe nucleare.

Potrivit site-ului huffingtonpost.com, asteroidul DA14 va trece pe lângă Terra, la o distanţă de 24.000 kilometri. Această distanţă este una mult mai mică decât cea a majorităţii sateliţilor comerciali care se află pe orbită. Oamenii de ştiinţă exclud riscul unui impact în 2013, însă nu neagă varianta conform căreia, pericolul poate creşte în următorii ani. În cazul în care asteroidul ar intra în atmosfera planetei noastre, ar exploda, iar forţa astfel generată ar putea rade complet de pe faţa pământului un teritoriu cum ar fi zona metropolitană a Londrei. Cei care au făcut această descoperire a asteroidului – undeva prin februarie – sunt cercetătorii de la observatorul La Sagra Sky Survey, din Spania. Aceştia folosesc telescoape automatizate pentru a monitoriza asteroizi mici şi comete. DA14 a fost descoperit după ce oamenii de ştiinţă au hotărât să îşi îndrepte cercetările spre alte zone ale boltei cereşti, care nu mai fuseseră explorate până atunci. Profesorul Detlef Koschny din cadrul Space Situational Awareness a declarat: „Construim un sistem de telescoape optice automate care sunt capabile să detecteze orice asteroid ca acesta, cu scopul de a putea să îi descoperim cu cel puţin trei săptămâni înainte de a se apropia la cea mai mică distanţă de Terra.”

Ceea ce niciun telescop nu poate să vadă este ca în lupta cu natura, hazardul, şansele noastre sunt destul de reduse. Nu ne putem împotrivi şi nici feri de astfel de fenomene, prin simplul fapt că nu le putem controla. Deşi mi-aş dori ca anumite scene din filme precum Armageddon, The Core sau Independence Day, să se transpună realităţii noastre, îmi dau seama că cel puţin momentan, ele rămân la stadiul de fantezie.

Sursa: Mediafax

Reclame

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: