Problemele cotidiene

Am descoperit în timp că perfecțiunea nu e niciodată perfectă și o relație nu se aseamănă cu altă. În încercarie mele zadarnice de a asemăna doi oameni și două idei ale acestora am observat că un singur aspect poate fi numitorul comun al lor și anume: dorința supremă de fericire și înțelegere în cuplu. Totodată fiecare dintre noi ne dorim veșnicia relației, eterna dragoste.
E greu de crezut că poate exista, dacă ați întreba vrodată o femeie înșelată de soț sau un bărbat care s-a pricopsit cu o căsnicie din interes v-ar răspunde probabil ca toate femeile sunt la fel sau ca toți bărbații înșeală, fără a vă scuza acum probabil majoritatea dintre voi vă spuneți în gând că așa este. Să vă uimesc? E posibil să aveți dreptate dar, bineînțeles nu pot să vă las să credeți în acest tipar, eu din pricina acestui fapt am ales să mă lămuresc: „suntem cu toții un tipar?” Majoritatea, dacă nu cumva, toți bărbații înșeală? Majoritatea, dacă nu cumva, toate femeile se căsătoresc din interes financiar? Asta pentru că voi le permiteți, pentru că nu știm ce ne dorim că să știm ce să alegem, ne plângem că suntem înșelate, dar ne-am gândit: „noi ce oferim?”. Bărbații se plâng că se căsătoresc cu femei mai tinere care îi vor doar pentru nivelul înalt de trăi pe care îl oferă, dar nu cumva ei au ales ca lucrurile să fie așa?
Ce femeie își mai amintește să caute dragoste sinceră și dăruire la un bărbat? Și ce bărbat își mai amintește să caute inteligență și bună creștere la o femeie? Majoritatea bărbaților caută goliciunea unei femei într-un club sau la petreceri, aprecierile sunt mărețe dacă o femeie e „tunnată” (pardon de expresie, făceam referire la exagerările cu operații estetice, nu la micile modificări necesare uneori pentru stimularea încrederii unei femei însăși), puțin își doresc să facă descoperiri, probabil pentru că de la Columb încoace nimeni nu a mai fost interesat de nimic. Femeile aleg să se căsătorească din pricina unui interes pentru că zic ele: „nu am avut noroc”, dar și l-au dorit? Cea mai ușoară și cea mai simplă cale când ești frumoasă și nu te pricepi sau nu te descurci să faci nimic sau „nu ai avut noroc” să faci ceva util în viața ta este să alegi să fii „iubită de meserie”, e ușor. De obicei se ajunge la aceste feluri de relații în care bărbații înșeală sau femeile se căsătoresc din interes sau de ce nu, relații în care femeile înșeală și bărbații se căsătoresc din interes pentru că în loc să învățam să iubim am început să învățam să mințim sau să ne mințim că iubim. Multe femei își petrec timpul gândindu-se la o dragoste la care au renunțat în favoarea unei căsătorii îmbelșugate, le este jenă să recunoască și nici în gând nu își pot spune asta. Mulți bărbații și-au părăsit soțiile cu care au petrecut ani de zile împreună în favoarea unor femei mult mai tinere, astfel ei își cumpără fericirea, abuzând de puterea lor financiară și fac asta pentru sănătatea lor psihică, considerând că fericirea reprezintă orele de sex sălbatic atingând o piele tânără, trăiesc gândindu-se doar cât timp au pierdut lângă soția lor îmbătrânită când puteau fi fericiți lângă ascest „trofeu” tânăr. Și printre astfel de relații tipice se regăsesc, puține la număr ce-i drept, relațiile fericite, sincere, unde diferența de vârstă e doar întâmplătoare. Trebuie, este necesar să ne amintim cum este să iubim, se fim dedicați unei persoane, să înțelegem și să ne petrecem timpul înțelegând fiecare gest al celuilalt, să apreciem cuvinte ca: „te rog” sau „mulțumesc” sa nu uităm să le folosim și să-l ajutăm pe cel de lângă noi să ne cunoască, să comunicăm deschis și fără bariere despre orice subiect.

Anunțuri

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

Un comentariu

  1. bun bun articolul…bine punctat…daca toti barbatii ar cauta ca mine o femeie care gandeste, ar da faliment firma care organizeaza nunti…sunt fascinat de femeile puternice si care gandescsi au cultura generala si sunt feminine…si deja am restrans cercul ffff mult…nu ca barbatii ar fii rupti din Rai…cred ca s-a ajuns in promovarea minciunii in relatiile de cuplu si nu numai datorita putinului interes indreptat catre cunoasterea de sine…Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste tot universul cu legile lui ascunse scrie pe frontonul templului din Delfi…pai hai sa ne cunoastem :))

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: