Începuturi

La început a fost bărbatul, apoi a fost femeia.  Așa era? Sau cum? Apoi bărbatul a vandul raiul pe un măr, sau femeia l-a pus să-l vândă? Indiferent care a fost primul și indiferent dacă bărbatul a vândut raiul pe un măr sau femeia a vândut raiul pe o banană, de la început am fost bărbați și femei. Diferiți sau asemănători, din pământ sau din apa bărbatul s-a obișnuit să iubească femeia și femeia să iubească bărbatul. Nu cumva aveam noi nevoie să se mai fi creat și un al treilea sex? Bărbat, femeia și încă ceva? Un sex care să iubească și femeia și bărbatul? O să îmi spuneți că există bisexuali. Mulțumesc! Știu! Păi, să vă explic. Mă urmăriți??? Bărbații și femeile creează împreună de cele mai multe ori o relație (excludem cazurile în care bărbat cu bărbat formează o relație sau femeie cu femeie, nu că aș fi împotriva acestei viziuni, ci doar pentru că astfel de relații nu sunt atât de frecvente, încă) apoi tot împreună cu mult spor distrug această relație.
Uite una dintre problemele de începuturi al unei relații: respingem ideile care nu sunt la fel  ca ale noastre. Este ca acum 50 de ani când sexul oral era doar discutat și atunci cu perdea sau îl vedeai, cu puțin noroc, doar în filmele porno, iar acum tot mai multe relații în jurul nostru sunt deschise și la astfel de variante.
Începuturile, că despre asta vă vorbeam, sunt de cele mai multe ori frumoase (exceptiie fac cazurile de genul ca al unei cunoștințe de ale mele care și-a cunoscut viitorul soț după ce acesta a călcat-o cu mașina). De acum 50 ani încoace lucrurile s-au modificat enorm între relații. Părinții noștri nu își trimiteau mail-uri și nu vorbeau pe chat, nu aveau cont pe facebook și nici nu exista google. Acum dacă vrei să afli ceva despre un tip, îi tastezi numele pe google și ai toate șansele să găsești: ba un blog, ba un cont pe o rețea socială și tot așa astfel încât deja când cunostem un om pentru prima oară putem știi mai multe despre el decât ar avea el timp să ne povestească la o prima întâlnire, chiar dacă ar vorbi întruna. Lucrurile s-au schimbat enorm: Făt-Frumos există doar dacă este purtător de mașină sau ceva directoraș, Cenușăreasa nu își mai pierde pantoful, acum își pierde iphone-ul, nu mai mergem la teatru atât de des, mergem la cinema 3D, nu mai cumpărăm din bazaruri, cumpărăm din Mall sau de la magazinele online. Ce vroiam de fapt să scot în evidență este faptul că lumea este într-o continuă schimbare, la fel și o relație între doi oameni.
Începuturile creează stări pentru fiecare lucru, relație, job, orice începem are o firimitură de emoție: fie de teamă, de rușinare, de extaz, de entuziasm, euforic sau panicat, reținem că fiecare început începe cu o emoție. Din pricina acestei emoții de început alegem uneori să mai începem odată. Vorbesc despre motivul pentru care unii dintre cei angajați într-o relație renunță la ea în favoarea alteia noi.
Când începem o relație adunăm toate motivele pentru care ne angajăm în ea, în timp culegem toate motivele pentru care să ne debarasăm de relație.
Cum începe o relație perfectă? Nu am cea mai mică idee, probabil pentru că fiecare relație este mult mai diferită decât ne-o putem imagina noi. Am ascultat sute de povești despre începuturile relațiilor de cuplu încât, când am vrut să fac o statistică nu regăseam două relații le fel și două începuturi la fel.
Scriitorul Henry Youngman spunea: Secretul longevității căsătoriei noastre? Un restaurant bun, de două ori pe săptămână. Cină la lumina lumânărilor și o muzică placuta… Ea marțea, eu vinerea.
Lyndon B. Johnson (președinte al Statelor Unite ale Americii) vorbește din experiență: Am învățat că sunt suficiente două lucruri pentru a o face pe o femeie fericită. Primul, să o lași să creadă că face cum vrea ea. Al doilea, să o lași să facă cum vrea ea.  
Jean Anouilh (dramaturg) relata: De ce să-ți pierzi timpul încercând să-ți contrazici nevasta? E mult mai simplu să aștepți să-și schimbe ea părerea.

Reclame

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: