Yahoo! vs. Facebook

Yahoo! dă în judecată Facebook pentru însuşirea frauduloasă a unor patente. Yahoo! identifică zece brevete pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie, conform plângerii depuse la un tribunal federal din California, în vestul Statelor Unite, la San Jose.

Yahoo! susţine că întregul model de reţea de socializare Facebook, care permite utilizatorilor să creeze profiluri şi să se conecteze, între altele, cu persoane şi companii, este bazat pe tehnologia brevetată de reţeaua de socializare a Yahoo!.  Înainte să adopte tehnologia Yahoo! în 2008, Facebook era considerat drept unul dintre cele mai slab performante site-uri  în domeniul publicităţii. Yahoo! posedă peste 1.000 de brevete şi nu scapă nicio ocazie să le sublinieze valoarea, în timp ce noua conducere este angajată într-un vast proces de reflecţie destinat maximizării valorii companiei.

Suntem dezamăgiţi că Yahoo!, un partener de lungă durată al Facebook şi o întreprindere care a obţinut beneficii substanţiale din colaborarea sa cu Facebook, a hotărât să se adreseze justiţiei, a comentat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare. Încă o dată, am aflat despre decizia Yahoo! în acelaşi timp cu presa. Ne vom apăra ferm împotriva acestei iniţiative uimitoare, a adăugat un reprezentat al conducerii Facebook.

În prezent, Yahoo! revendică peste 700 de milioane de vizitatori unici pe lună, în timp ce Facebook numără 845 de milioane de utilizatori activi în lume, dintre care majoritatea se contactează cel puţin o dată pe zi. Procesul vine într-un moment dificil pentru Facebook, chiar înainte de listarea la bursă, care promite să aducă 5 miliarde de dolari.

Reprezentanţii Facebook prezintă doar cel mai grav scenariu posibil şi anume cel de a inchide site-ul de socializare. Compania recunoaşte că procesele cu care se confruntă pot avea un impact asupra afacerii, cel mai ameninţător şi costisitor proces fiind cel intentat de Yahoo!. Decizia sau înţelegerea care ar putea veni din acest proces s-ar putea să ne ceară să încetăm unele operaţii sau chiar toate operaţiile pe care le avem sau să plătim o sumă substanţială, recunosc reprezentanţii Facebook în documentele prezentate posibililor investitori, informează Daily Mail.

sursa: Mediafax

Anunțuri

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: