De Ziua Copilului părinții primesc cadouri: un salariu mai mare cu 15%

Am trăit s-o văd și pe asta! După trei ani de luptă cu sărăcia, după măsuri de austeritate ce au fost luate pentru binele românilor, după zeci de zile de proteste, în care oamenii au ieșit în stradă, manifestându-și nemulțumirea și indignarea față de deciziile guvernului, președintele Traian Băsescu a declarat că salariile bugetarilor vor fi reîntregite. Liderul de la Cotroceni a anunțat, în urmă cu o săptămână în Parlament, că atât domnia sa cât și membrii coaliției vor veni cu soluții pentru ca până la data de 1 iunie salariile să fie mărite.

Traian Băsescu a venit cu argumente în sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior. Președintele a arătat că, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, numărul salariaților în sectorul public era, în aprilie 2009, de 1.396.129, iar in ianuarie anul acesta de 1.196.067. El a mai explicat că, în 2009, totalul salariilor reprezenta 9,6% din PIB și că obiectivul pentru 2014 era să se ajungă la 7% din PIB. Am atins 7%, de fapt, cu acuratețe 6,94%, la sfârșitul anului trecut. Deci condițiile de revenire s-au îndeplinit la 31 decembrie. În numele prudenței, și Guvernul Boc și Guvernul Ungureanu au zis: «Discutăm după primul trimestru, să vedem ce se întamplă». Dar parametrii conveniți cu fondul s-au atins, a declarat președintele.

Deputatul PDL Mircea Toader a declarat că liderii coaliției au decis ca salariile bugetarilor să se majoreze cu 15% din luna iunie.

Stau și mă întreb: oare acestă decizie nu vine ca urmare a căderii libere a imaginii Partidului Democrat-Liberal în sondaje? Hotărârea seamană izbitor de mult cu o mișcare pur electorală, pentru a mai spăla rușinea unei guvernări care a lasat mult de dorit.

Oricare ar fi motivele ce stau la baza acestei decizii, în calea reîntregirii salariilor mai stă acum un singur lucru: legea responsabilităţii fiscale, adoptată în 2010, care este parte a acordului cu FMI. La articolul 9, legea spune textual: Nu pot fi promovate acte normative cu mai puţin de 180 de zile înainte de încetarea mandatului Guvernului sau de încetarea mandatului conducătorilor aleşi ai administraţiei publice locale care conduc la creşterea cheltuielilor de personal din sectorul bugetar.

Reclame

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: