Dreptul de a nu spune nimic

Într-o relație ai multe drepturi: dreptul de a cere iubitului să ducă gunoiul, dreptul de a-l trimite pe el la magazin să îți cumpere diferite chestii, dreptul de a ischiti iubitul: unde a fost, cu cine a fost, astfel încât o întâlnire cu prietenii lui care a durat maxim două ore, trebuie să o povestească iubitei toată noaptea până dimineață și să îi mai rămână câteva lucruri de spus și pentru a doua zi la telefonul de la prânz. Când ești luat la ischitit de iubită, important este să găsești cele mai scurte răspunsuri, pentru că dacă te pune mama-naibii să răspunzi în fraze lungi, ea te va bombarda cu întrebări astfel încât nu mai apuci să răspunzi la ele și rămâi cu restanțe. Dar nu îți face griji, ea nu le uită și le repetă pe un ton din ce în ce mai ridicat și amenințător cu mențiunea că eviți să răspunzi, fără să ia în seamă de fapt că tu nu ai apucat să răspunzi, făcând lucrul ăsta la nesfârșit.
Este greu să fi bărbat într-o lume în care după ultimul recensământ ar fi mai fi doar 49% din populație de sex masculin. Mama ta este tot femeie, sora ta la fel, uneori șefa, iubita, vecina, tipa de la caserie, fata de la birou, peste tot numai femei curioase. Când într-un final dai peste o femeie care nu spune nimic decât ce este esențial, consideri că are ceva de ascuns, este misterioasă și suspect de tăcută, poate indiferentă. Da, recunosc femeile sunt foarte curioase și da, recunosc petrec prea mult timp punând întrebări.
În momentul în care un bărbat cunoaște o femeie fumoasă, tânără, singură începe să îi pună întrebări, o abordează, o analizează, ca mai apoi să vină cu propunerile. Deci, cronologic vorbind, bărbatul este cel care în cele mai multe cazuri dă avântul discuțiilor.  Apoi femeia se descurcă singură și cum îi place ei de fel, le exagerează. Ei dragii mei, după cum spuneam în articolele anterioare, ai dreptul fără doar și poate să impui niște reguli proprii în relația ta fără să se considere că iubești mai puțin. Începând cu regula: telefonul este un lucru personal, la fel ca și chiloții, deci nu purtăm chiloții unul pe ai celuilalt, nu ne umblăm nici în telefoane unul celuilalt. Rețelele de socializare sunt pentru a socializa, deci nu cerecetezi fiecare like al iubitului și nici nu îi ceri parola pentru a-i citi mesajele. Ca să nu pierzi garanția telefonului pentru că l-ai luat cu tine în baie de fiecare dată când ai făcut baie, educă-ți iubita că telefonul tău nu este fixul familiei, deci nu răspunde la el decât cu acordul tău. Și mai departe, de fiecare dată când iubita sau de ce nu, iubitul, îți pune prea multe întrebări pe minut astfel încât nici creierul nu apucă să le proceseze, despre o situație care s-ar fi putut explica doar dacă răspundeai la prima întrebare, tu ai dreptul să nu spui nimic. La urma urmei fericirea unui cuplu nu constă neapărat în cunoașterea cu amănuntul a tuturor detaliilor din viața celuilalt. În plus eu consider că de cele mai multe ori ne pierdem interesul pentru persoana de lângă noi pentru că îi știm și programul de dus la toaletă și ziua în care a fost în control la medicul ginecolog.
Și dacă totuși încă nu v-ați convins că dreptul de a nu spune nimic este unul dintre cele mai extraordinare drepturi, va aștept opiniile.

Reclame

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

  1. Buna, Ela! Mie mi-a placut articolul !
    Te voi citi cu placere !!

  2. ai un singur articol in categoria Comunicarea intr-o relatie, acesta
    nu am sa inteleg niciodata cum poti sa sa scrii articole despre relatii umane si sa crezi ca experienta proprie nu te afecteaza, nu esti singura pe care o citesc

  3. Multumesc pentru feedback:) nu am vorbit in articol despre relatiile mele:) articolul asta l-am prezentat intr-un mod ironic. Daca te uiti si la alte articole din categoria Comunicarea intr-o relatie o sa mai vezi si alte viziuni, Eu traiesc niste momente in viata pe care nu cred ca le pot descrie nici in trei cuvinte, nici in toate cuvintele existente:) Cand este vorba despre mine este foarte greu sa ma fac inteleasa, pentru ca inca nu am trecut de faza in care sa ma inteleg eu pe mine:) Dar cand ma fac ” mare”, vorba copiilor si o sa ma inteleg si o sa fiu pregatita sa vorbesc despre mine in relatiile mele, indiferent daca nu vor fi doritori si interesati de acest subiect, voi specifica acest lucru:)

  4. slab articolul, cred generalizezi prin prisma experientelor tale, fiecare relatie e particulara in felul ei si are fazele ei de evolutie in timp
    hai ca poti ma mult Ela!!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: