Cinste ție, Mircea Eliade!

A evita ridicolul însemna a refuza singura şansa de nemurire – Mircea Eliade

A fost interzis și cenzurat în perioada comunistă, cărțile sale au fost devorate sau contestate, în anii ‘€™90, când au reintrat în librării, dar Mircea Eliade nu a trecut niciodată ignorat. Fie îl iubești fie îl detești. Personal cred că ar fi imposibil să ai sentimentul cel din urmă. Îi mulțumesc lui Mircea Eliade pentru genialitatea lui, pentru faptul că a existat, pentru moștenirea lăsată și impactul ei asupra oamenilor.  Îi mulțumesc pentru minunatele povești de dragoste și pasiunea cu care s-a dedicat istoriei, pentru cunoașterea lui nemărginită în ceea ce privește cultul religiilor. Aș avea prea multe motive de mulțumire dar mă opresc aici și nu fac alteceva decât să mă înclin în fața acestui colos al literaturii universale.  Am ales tocmai astăzi să îmi exprim mulțumirea și elogiul fiindcă azi îi sărbătorim ziua de naștere! Vă doresc, domnule Mircea Eliade, nemurirea!

Mircea Eliade (n. 13 martie , București – d. 22 aprilie 1986, Chicago), a fost un gânditor și scriitor român. Filozof și istoric al religiilor, Eliade a fost profesor la Universitatea din Chicago din 1957, titular al catedrei de istoria religiilor Sewell L. Avery din 1962, naturalizat cetățean american în 1966, onorat cu titlul de Distinguished Service Professor. Autor a 30 de volume științifice, opere literare și eseuri filozofice traduse în 18 limbi și a circa 1200 de articole și recenzii cu o tematică extrem de variată, foarte bine documentate. Opera completă a lui Mircea Eliade ar ocupa peste 80 de volume, fără a lua în calcul jurnalele sale intime și manuscrisele inedite.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale putem enumera:

Romanul adolescentului miopMaitreyiDomnișoara ChristinaNuntă în cer,  La țigănciNoapte de SânzieneComentarii la legenda meșterului Manole , Noaptea de Sânziene, Istoria credințelor și ideilor religioase etc.
Reclame

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

Un comentariu

  1. bun articol, bun om, bun scriitor…de fapt super tare toate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: