Tu ce faci cu cei 2% din impozitul pe veniturile tale?

Puțini au reușit să priceapă articolele 57 (4) – (6) și 84 (2) – (4) din imbaxitul Cod Fiscal, conform cărora persoanele fizice au posibilitatea să direcționeze 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o asociație nonprofit, o unitate de cult dar și pentru acordarea de burse private (administrate de diferite companii ce s-au înscris în acest proiect).
Conform Codului Fiscal, contribuabilii pot lua decizia asupra direcționării celor 2% din impozitul pe venit. Pentru ca o asociație sau entitate să primească 2% din venitul tău trebuie să se înființeze și să funcționeze conform condițiilor legii.
Cele mai importante aspecte de menționat sunt: Pe contribuabili nu îi costă nimic pentru a face această donație, termenul maxim pentru exprimarea acestei dorințe este 25 mai 2012 iar în cazul în care nu se întâmplă în timp util, statul va decide încotro vor merge banii pe care oricum îi veți da.
Cu siguranță nici tu nu vrei să îți mai administreze statul până și infima sumă de 2%. Tocmai de aceea ți se dă opțiunea de a alege unde vrei să fie direcționată printr-un simplu formular completat și depus la Fisc până la data de 25 mai 2012 și astfel poți să influențezi decizia conform dorinței tale.
An de an apar ca ciupercile după ploaie diferite organizații non-profit administrate de oameni politici și mai are rost să vă reamintesc faptul că suntem în pragul unei campanii electorale? Sau în an electoral? Ai grijă când optezi pentru un ONG care să primească banii tăi, să nu reprezinte un partid politic ci o problemă reală a societății sau mai multe probleme legitime pe care încearcă să le soluționeze.Te poți informa din mass-media și mai ales după internet despre ONG-ul pentru care optezi să primească banii tăi. Există un Registru Național ONG de unde îți poți adună informațiile necesare. De asemenea mai multe informații poți găsi pe site-ul www.doilasuta.ro.
Recomand să nu fii indiferent și să te informezi cu privire la orice posibilitate ți-ar oferi Codul Fiscal și regulamentele în vigoare pentru a putea sprijini ONG-urile din România care se luptă cu probleme pe care dacă nu tu, atunci sigur unul din prietenii tăi le-a întâmpinat.

Anunțuri

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: