Florin Mingireanu: românul care a refuzat o carieră la NASA, preferând să lucreze pe plaiuri mioritice

Sărăcie, corupție, hoție! Cam acestea sunt cuvintele care descriu România zilelor noastre. Tocmai imaginea acesta deprimantă îi determină pe românii noștri să-și ia tălpășița și să plece să muncească în străinatate pentru un salariu decent. Excepția vine din partea lui Florin Mingireanu, un tânăr cercetător științific din Galați, care a refuzat să-și facă o carieră la NASA, preferând să-și continuie munca în țara natală.

Deși are doar 28 de ani Florin este deja un specialist recunoscut în domeniul astronauticii. Încă de pe vremea când era elev la Colegiului Național „Vasile Alecscandri”, acesta era pasionat de fizică și inginerie aerospațială, participând și câștigând numeroase concursuri și olimpiade. A urmat apoi cursurile Facultății de Fizică din București, doar timp de un an, pentru că începând cu anul II a obținut o bursă de cercetare la California Institute of Tehnology. În 2006 tânărul cercetător devenea absolventul Luisiana State University, specializarea Fizică-Astronomie. Încă din timpul studenției Florin a lucrat alături de alte minți sclipitoare la diferite proiecte pentru NASA, în faimosul Jet Propulsion Laboratory. Tot în cadrul NASA a colaborat alături de alți cercetători pentru diferite programe de cercetare, realizând experimente cu baloane de mare altitudine, experimente de microgravitație și zboruri parabolice la Cape Canaveral, locul unde se află celebra baza de lansare a navelor spațiale.

Chiar dacă din punct de vedere profesional alături de americani avea tot ce își dorea, Florin a ales să se întoarcă acasă și să-și continuie munca pe plaiurile mioritice, dorind să contribuie la dezvoltarea astronauticii în România. Gălățeanul dorește să-și folosească toate cunoștințele pe care le-a acumulat în Statele Unite și să le aplice în cadrul Agenței Spațiale Române, unde va continua proiectele de cercetare cu baloane de mare altitudine.

Chiar dacă unii îl critică pentru algerea făcută, considerând că a dat vrabia din mână pe cioara de pe gard, eu îl admir pe Florin Mingireanu pentru patriotismul lui, pentru că încurajează domeniul astronauticii în România, pentru că nu s-a lăsat tentat de verzișorii străinilor și a ales să lucreze alături de alți tineri români talentați. Persoanele ca el mă fac să afirm că sunt mândră că sunt româncă!

foto: adevarul.ro

Anunțuri

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Un comentariu

  1. eu zic ca era indragostit, nu ai ce astronautica sa studiezi in Romania ….

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: