Japonezii – înnebuniți după o divă digitală

E tânără, frumoasă, cu stil și succes, nu a apărut niciodată în presa de scandal iar felul în care cântă le-ar face invidioase până și pe Rihanna sau Beyonce. Nu este vorba despre o divă fără defecte ci despre cea mai nouă și ieșită din comun invenție tehnologică a japonezilor. Numele ei este Hatsune Miku și se distinge de toate celelalte cântărețe din lume printr-un aspect crucial: este o hologramă.

Artista virtuală a cucerit furtunos scena muzicală niponă, acolo unde biletele pentru concertele ei se vând ca pâinea caldă și sălile sunt arhipline de fani gălăgioși care o adoră. Dincolo de imaginea pe care o are astăzi, Hatsune Miku este un simplu program audio, dezvoltat pe platforma Yamaha Vocaloid 2. În spatele proiectului se află Crypton Future Media, o companie japoneză din orașul Sapporro, ce activează în domeniul muzicii și aparaturii muzicale. Cea care i-a dat glas hologramei este Saki Fujita, o actriță de 27 de ani din Tokyo, cunoscută pentru vocea mai multor personaje de benzi animate și jocuri. Imaginea artistei virtuale a fost creată de Kei Garo, faimos pentru benzile animate pe care le-a desenat de-a lungul timpului, care s-a inspirat din culorile specifice interfeței programului Vocaloid pentru a crea părul și vestimentația divei.

Numele Hatsune Miku este o combinație de sunete: Hatsu (prima), Ne (sunet), Miku (viitor), care înseamnă primul sunet din viitor. Diva digitală are o discografie impresionantă: în șase ani de carieră au apărut peste 100.000 de cântece și filmulețe. Zilele acestea cântăreața se află în turneu în Tokyo, unde peste 10.000 de fani sunt așteptați la spectacol, mai ales că pentru autenticitatea show-ului orchestra este formată din instrumentiști în carne și oase.

Miku a devenit atât de iubită încât are deja un fan club, pagină de Facebook și a apărut în mai multe seriale de tip anime, show-uri TV foarte populare în Japonia. Mai multe sondaje online arată că holograma este artistul cel mai votat pentru a susține concertul de deschidere al Olimpiadei de la Londra.

sursa: descoperă.ro

.

Reclame

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: