Eurovision 2012: România pleacă la Baku cu o manea pe ritmuri latino

Un nou an, o nouă tentativă de finală Eurovision la TVR. Chiar dacă favoritul finalei era Cătălin Josan, în urma televotingului, pe care mă încumet să îl clasific ca fiind cel puţin dubios, reprezentanta României la cea de-a 57-a ediţie a concursului muzical Eurovision, este Mandinga cu piesa Zaleilah. Finala naţională a avut loc sâmbătă, 10 martie şi a fost găzduită de Constantin Trofin (prezentatorul emisiunii „La mustaţă”) şi Iulia Pârlea. Textele lor au fost unele seci şi total neinspirate, iar Gianina Corondan care e pretutindeni la TVR a avut o prestatatie demnă de circ.

Piesa câştigătoare a fost practic împinsă de la spate. Juraţii Dan Teodorescu şi George Nantzis au acordat punctaj maxim aşa-zisei melodii latino (dar care prezintă mai mult accente de manea), iar ceilalţi juraţi au acordat la rândul lor puncte consistente. Şeful delegaţiei Eurovision, Dan Manoliu, a făcut declaraţia relevatoare: „Mandinga are experienţă în spate şi mai multă greutate pe scenă”. Cu alte cuvinte, mult fum, puţin întuneric, mişcări provocatoare şi poate aşa reuşim să le distragem atenţia de la piesă şi să convingem la Azerbaidjan că merităm un loc cât de cât onorabil. În general la concursuri muzicale în cadrul cărora se acordă puncte şi prin intermediul televotingului, nu se prezintă rezultate intermediare. Acestea au fost prezentate cu 12 minute înainte de închiderea votului şi stăteau cam aşa: Mandinga – 5.937 voturi, Ioana Ancuţa – 2.085 voturi, Cătălin Josan – 1.869 voturi şi Electric Fence – 1.859 voturi. Zaleilah este o piesă comună ce se vrea latino, care nu aduce nimic special, din cauza asemănării cu alte sute de piese de gen şi asta înseamnă că nu va atrage nici voturile publicului în Mai la Baku. Dubios este şi numărul mic de voturi primit de Cătălin Josan, a cărui piesa era considerată preferata finalei. S-au mai întâlnit cazuri când liniile telefonice se blochează absolut întâmplător, iar rezultatele au fost viciate.

După toate probabilităţile, performanţa Paulei Seling şi a lui Ovi din 2010 nu va fi egalată. Piesa lor Playing with fire s-a clasat pe locul trei. Ce să mai spunem de melodia Luminiţei Anghel cu Sistem, Leţ me try, care ne-a adus tot locul 3 în 2005. Vremuri de mult apuse! La urma urmelor, anul 2011 ne-a adus un excepţional loc 17, iar cei care ne-au încoronat cu acest triumf au fost cei de la Hotel FM.

Reclame

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: