Ironie morbidă: Un fost om al legii împuşcă 8 persoane

Ne amintim cu toţii de norvegianul Anders Behring Breivik care a ucis 77 de persoane, sau de bărbatul de origine sud coreeană care a împuşcat la rândul său 37 de persoane în campusul universităţii Virginia Tech, printre victime aflându-se şi profesorul de origine română, Liviu Librescu. Şi când credeam că la noi nu se întâmplă aşa ceva, poliţistul Gheorghe Vlădan a ţinut morţiş să ne infirme teoria, transformându-se în făptaşul celui mai crud atac din ultimii 20 de ani, petrecut la noi. Atacul ce a avut loc la un coafor din Dorobanţi, a schimbat viaţa a 8 familii şi asta pentru că fostul agent de poliţie a hotărât să îşi rezolve problemele conjugale în cel mai crud mod pe care vi-l puteţi imagina. Furios că soţia sa intentase divorţ, Gheorghe Vlădan şi-a făcut apariţia pe 5 martie în jurul orei 17.30 şi a împuşcat-o mortal pe cea care încă îi era soţie, pe colega acesteia de la coafor şi a rănit alte 6 persoane. Pentru că nu a fugit imediat după atacul armat, poliţiştii l-au reţinut imediat sub acuzaţia de omor calificat şi deosebit de grav. Dar atacul de ieri nu a adus doar condamnarea criminalului gelos, ci şi o cercetare disciplinară a poliţiştilor Secţiei 14 din Capitală. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Florina Vlădan depusese o plângere împotriva soţului ei, precizând că acesta deţine o armă de foc, dar că autorităţile pertinente nu au urgentat soluţionarea reclamaţiei. Încă o dată Poliţia Română îşi demonstrează incompetenţa. Grotescul situaţiei este subliniat de încercările autorităţilor de a salva aparenţele, prin cercetările disciplinare ale poliţiştilor Secţiei 14, care au ignorat în trecut plângerile din partea vecinilor şi soţiei lui Gheorghe Vlădan. Încercările lor tardive nu reprezintă decât o jignire la adresa celor două femei împuşcate mortal şi celor 6 răniţi.

Poate că întâmplarea de ieri va trage totuşi un semnal de alarmă şi se va lua în considerare psihoterapia pentru persoanele care într-adevăr au nevoie de ea. Am trecut totuşi de perioada Evului Mediu şi noi românii ar trebui să fim capabili să facem distincţia între un psiholog şi un psihiatru.

Reclame

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

  1. Deci, ai dreptate, nu este om al legii, a fost 🙂

  2. Eu stiam ca a fost politist, iar in momentul savarsirii faptei era sofer de ambulanta.

  3. Valy

    acel criminal nu este” om al legii”i!!!!!!! era doar un sofer de ambulanta……

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: