Curăţenia de primăvară din suflet

Ok, iarna a trecut. Chiar dacă s-a lăsat gonită mai greu din cauza încăpăţânării de a ne arăta că ştie şi ce înseamnă ninsoare cu adevărat, Crăiasa Zăpezilor şi-a luat supuşii îngheţaţi şi a plecat. Ne-a lăsat totuşi drept dovadă de iubire, nişte rămăşiţe muribunde de nămeţi care zac terfelite pe marginea şoselelor, dar vor muri ele odată şi-odată.
Ameţită din pricina hibernării, primăvara a mijit buimacă ochii de printre nori şi stă şi îşi bea cafeaua, delectându-se cu spectacolul oferit de trecătorii care încearcă să se ferească de băltoace. Câte unul mai ghinionist, după ce-a luat în primire cea mai mare băltoacă, a primit-o bonus de la vreun hipermarket, îşi ridică neputincios ochii spre cer şi imploră primăvara să lase somnul şi să îşi intre în atribuţii.
Dar odată cu primăvara, puţin mai leneşă anul ăsta, trebuie să începem curăţenia de primăvară. Nu, nu te pregăti să te duci la sertarul cu haine să îl ştergi de praf şi să îţi arunci hainele din sezonul toamnă – iarnă, la altfel de curăţenie mă refer. O curăţenie interioară care nu o să se reflecte în cât de bine ai spălat podeaua bucătăriei, ci o să îţi lumineze chipul. Ce-ar fi să îţi depozitezi frumos în cutii imaginare toate amintirile de poveste din iarna asta, cum ar fi momentele petrecute cu cei dragi de sărbători şi să arunci la recycle bin-ul memoriei imaginile cu tine deszăpezindu-ţi maşina, sau mai bine spus, spărgând la propriu gheaţa de pe capotă? La urma urmelor, gândurile negative te fac să te încrunţi, iar hipermarketurile nu ne dau vouchere pentru colagen, elastină şi reticulină, fibrele conţinute de derm. După ce te-ai ocupat de amintiri şi le-ai aruncat pe cele inutile, ai putea să treci la secţiunea „Ce vreau să schimb la mine”. Lasă jos trusa de machiaj sau penseta, aici va fi necesară o altfel de trusă, un pic mai atipică. Vei avea nevoie de ceva care să îţi ascută simţurile şi să îţi faci o evaluare riguroasă, în care să nu omiţi lucrurile pe care vrei să le schimbi, transformi la tine. Dar pentru a opera anumite shimbări la tine, trebuie să arunci un ochi în jurul tău şi să vezi dacă nu cumva există ceva sau cineva la care vrei să renunţi. Pentru că nu poţi să te reinventezi dacă nu rupi şi ceea ce te ţine ancorat în trecut. Aşa că deschide larg fereastra sufletului, inspira aerul tare (şi poluat puţin) şi alungă astfel tot ce nu îţi mai doreşti în viaţa ta. După ce ai terminat de sortat, aruncat, remodelat, pune mâna pe telefon şi sună-i pe cei a căror voce nu le-ai mai auzit-o de mult şi de care cu siguranţă ţi-a fost dor.

Anunțuri

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

 1. se pare ca la mine curatenia de primavara a inceput pe 1 ianuarie

 2. Ana-Maria Neagu

  Multumesc Vali.

 3. valentina marcu

  Datorita articolului tau reusim sa vedem partea frumoasa a acestui tarziu inceput de primavara.

 4. mi-a prins bine această tiradă… 🙂
  tocmai înghețam în inima mea, cu toată zăpada aceea murdară, care mai rămăsese.
  mulțam! spor-t! 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: