Gala Oscarurilor 2012 – sau cum a avut Mark Wahlberg dreptate doar pe jumătate

Tinsel Town a.k.a Hollywood a găzduit, aşa cum o face de mult timp, cea de-a 84-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film. Spectacolul ce durează peste trei ore a oferit momente amuzante, inedite, emoţionante, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată. Nu au lipsit rochiile somptuoase, iar Billy Crystal a fost cel care a deschis gala cu deja cunoscutul montaj comic ce cuprinde scene din filmele nominalizate.

Oscarurile 2012 au fost aşteptate cu un pic mai mult entuziasm decât de obicei şi asta pentru că toată lumea voia să ştie dacă Mark Wahlberg  avea dreptate în ceea ce priveşte numele câştigătorilor. Actorul a stârnit un adevărat scandal la Hollywood divulgând numele câştigătorilor, pe baza surselor din interior pe care pretindea că le are. The Shooter spunea: „Nu e vorba despre cine-mi doresc să câştige, ci despre cine ştiu sigur că va câştiga, pentru că am un prieten la PriceWaterhouse”. Incidentul nu este unul fără precedent deoarece în anul 1940, Los Angeles Times a publicat în ediţia de după-amiază lista câştigătorilor. De fapt acea întâmplare a fost cauza pentru care la ediţia din 1941, a fost adoptat sistemul plicului sigilat. Dar să oprim incursiunea în trecut şi să revenim în 2012, pe 27 februarie mai exact. Se pare că Wahlberg a avut dreptate deoarece filmul mut The Artist a fost marele câştigător al serii şi a plecat acasă cu 5 statuete. El nu s-a înşelat nici în privinţa premiului pentru cel mai bun actor într-un rol principal şi anume Jean Dujardin. Predicţiile sale nu s-au adeverit în cazul celei mai bune actriţe deoarece el spunea că aceasta va fi Viola Davis din The Help (recomandare personală datorită faptului că oferă un unghi interesant prezentat de femeile de culoare care munceau ca menajere în casele bogaţilor din anii ’60). Meryl Streep a fost cea care a câştigat această distincţie pentru rolul din filmul The Iron Lady, unde-a interpretat-o pe Margaret Thatcher, statueta reprezentând a 3-a din cariera sa. Actriţă nu a uitat să mulţumească echipei de machiaj datorită căreia a putut intra în pielea Doamnei de Fier, echipă ce a câştigat la rându-i Oscarul pentru cel mai bun machiaj.

Premiile pentru actorii din rolurile secundare au revenit lui Christopher Plummer (Beginners) și Octaviei Spencer (The Help). Actriţa din filmul care prezintă povestea menajerelor de culoare din anii ’60, a oferit cel mai emoţionant moment al serii, neputând să îşi stăpânească lacrimile.

Anunțuri

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: