Cele mai de succes femei din România

Femeile sunt lipiciul care ține lumea noastră de zi cu zi la un loc – Anna Quindlen

Și asta este doar unul dintre miile sau chiar milioanele de citate despre femei. Se vorbește despre femei frumoase, femei inteligente, dar în special despre femeile puternice. Femeile care se poartă ca niște adevărate doamne, dar de cele mai multe ori gândesc ca un bărbat, care au o ferocitate adevărată ascunsă sub o gingășie aparentă. Și având în vedere că se apropie ziua de 8 martie, ce altă ocazie să fie mai potrivită pentru a elogia câteva dintre aceste femei?!
Dar de data aceasta voi fi ceva mai patrioată și voi aminti de câteva femei speciale și de succes din România. Am alcătuit un top 10 făcut din perspectivă personală recunosc, bazat pe calitățile lor umane, imperiile construite, amprenta lăsată în lumea întreagă sau profesionalismul lor de care dau dovadă zi de zi. Sunt, pentru mine, povești de viață inspirante și modele autentice de independența feminină.

Nadia Comaneci, Rucsandra Hurezeanu, Cristina Bâtlan, Camelia Şucu, Eugenia Vodă, Andreea Esca, Andreea Marin Bănică, Maia Morgenstern, Mihaela Rădulescu, Maria Lucia Hohan. Unele nume poate vă sunt cunoscute, altele poate nu. Din păcate nu va pot înșirui toate reușitele lor remarcabile dar nu mă pot opri să nu scriu câteva cuvinte despre fiecare și să va stârnesc interesul îndeajuns de tare încât să săpati voi mai departe!

Nadia Comaneci – fostă gimnastă din lotul național al României. Este cea mai notorie gimnastă din istorie, ale cărei recorduri vor fi foarte greu, dacă nu imposibil, de depășit. La Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, a fost prima gimnastă din istorie care a primit nota 10 și unde a câștigat trei medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Rucsandra Hurezeanu – director general și fondatoarea Ivatherm, prima companie românească de produse dermatocosmetice valorificând un produs 100% românesc: apa termală Herculane, cu proprietăți antiinflamatoare și calmante asupra pielii.

Cristina Bâtlan – director executiv Musette. Are în prezent o afacere în valoare de 10 milioane de euro, cu magazine atât în țară, cât și în New York, Israel și Bulgaria.

Camelia Şucu – director Class Living. Este o femeie de afaceri foarte cunoscută și apreciată, numele ei fiind sinonim cu succesul în afaceri. Cariera ei a început alături de fostul ei soț, Dan Şucu, împreună cu care a clădit Mobexpert. După divorțul lor din 2007, Camelia a părăsit afacerea Mobexpert pentru aproximativ 40 de milioane de euro. În prezent este proprietara magazinului Natuzzi și a retailerului de mobilă de lux Class Living.

Andreea Esca -€“ prezentatoare Tv. Cea mai proeminentă imagine a postului de televiziune Pro TV, Andreea este atât prezentator, cât și realizator al știrilor de la ora 19:00 încă de la înființarea postului, fiind supranumită emblema PRO TV și știrista numărul 1 a României. A înființat și proiectul The One, Andreea Esca dovedind că este și un publisher de excepție.

Eugenia Vodă – critic de film și realizator TV. Moderează talk-show-ul „Profesioniștii” difuzat de TVR1, aceasta fiind declarată cea mai urmărită emisiune cu profil cultural din România. A fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul Clubului Român de Presă pentru cel mai bun talk show, Premiul criticii pentru cea mai bună emisiune de televiziune, Premiul UCIN pentru critică de film, Premiul Ion Cantacuzino al Asociației Criticilor de Film pentru publicistică de cinema.

Andreea Marin Bănică – Pe lângă faptul că este un mare om de televiziune, este implicată în numeroase campanii și organizații din această arie de activitate. Este manager al Proiectului Școala Mamelor, președinte fondator al Fundației „Prețuiește Viață”, Din 2006 – primul Ambasador UNICEF al Bunăvoinței pentru România iar în martie 2011 a primit recunoaștere din partea Fondului ONU pentru Populație.

Maria Lucia Hohan– este o tânără speranța a designului vestimentar românesc. Este deosebit de talentată, drept dovadă stând faptul că multe vedete internaționale, în special de la Hollywood, îi poartă creațiile pe covorul roșu.

Maia Morgenstern – actrtița este un adevărat colos în teatru și film, având nenumărate prestații. Unul din rolurile legendare a fost personajul pe care l-a jucat în filmul „Patimile lui Hristos”. Ca o curiozitate din spatele cortinei , aflăm că, numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață” . Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol. Din 2010, este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România.

Mihaela Rădulescu – este o realizatoare și moderatoare de emisiuni de radio și televiziune din România. Este cunoscută mai ales pentru emisiunea Duminica în familie de pe postul  Antena 1, dar și pentru implicarea sa constantă  în activitățile umanitare . În plus a publicat trei cărți, care s-au bucurat de un real succes, toate devenind best-seller.

Winston Churchill a afirmat că succesul este abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără pierdere de entuziasm. Din punctul meu de vedere, consider că succesul este relativ și prin urmare este incontestabil faptul că fiecare om atribuie succesului un sens aparte, cel adecvat necesităților și obiectivelor sale. El variază direct porportional cu dimensiunile intereselor și realizarea viselor noastre. Secretul este în a face un cumul între perseverență, cunoașterea calităților personale și încrederea în forțele proprii, scopul final fiind atingerea țelurilor dorite.
Dragii mei, cum succesul este vizibil atât în exterior cât și în interior, vă doresc să vă înglobați de aura pozitivă a reușitelor! Nimic nu este imposibil!

Reclame

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

 1. Sorina Micu

  Nu mi-am schimbat stilul Marius :)) stiu ca sunt cam acida de cele mai multe ori, dar nu pot sa trec cu vederea si lucrurile bune si frumoase care se intampla:P cand trebuie sa fim pozitivi suntem, cand e sa fim realisti…acolo stii foarte bine cum sta treaba :))

 2. Sorina draga iti schimbasi stilul ? 🙂 Vreau sa vad si mai multe articole pozitive de la tine…hai sa fac si eu un top mic cu femei de succes din Romania:
  1. ANA ASLAN … cum de ai sarit peste ea? (a fost medic român specialist în gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie (1958 – 1988).

  A evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă, aplicând-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital. Numeroase personalități internaționale au urmat tratament cu Gerovital: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Imelda Marcos, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. Ana Aslan a inventat (în colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu) produsul geriatric Aslavital, brevetat și introdus în producție industrială în 1980. )

  2. Gabriela Szabó
  etc

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: