Noul Testament: Codul Penal modificat

Zarvă mare în ţară! Codul Penal cu privire la prescrierea infracţiunilor de omor s-a modificat. Până acum, pentru o infracţiune de omor care nu era urmărită şi judecată într-o anumită perioadă de timp, răspunderea penală a celui care a comis infracţiunea era prescrisă. Însă odată cu adoptarea hotărârii de marţi, 28 februarie, din plenul Camerei Deputaţilor, acest aspect s-a schimbat. Această decizie este deopotrivă contestată şi aprobată. Tind să cred că este privită ba cu ochi buni, ba cu ochi rai, datorită faptului că aproape fiecare politician din ţara asta îşi urmează cu sfinţenie propriul plan diabolic.

Înainte ca această modificare să aibă loc, Traian Băsescu a trimis o scrisoare în care le cerea celor din Camera Deputaţilor, să urgenteze adoptarea noului Cod Penal. Acesta era felul lui de a se răzbuna pe cei care l-au supărat. La urma urmelor, marinerul trebuia să poată să îşi arate superioritatea faţă de Dinu Patriciu, Ovidiu Tender, Radu Mazăre, Adrian Năstase, Codruţ Şereş şi alţii. Dar pe lângă vendeta personală  a şefului statului, apelul făcut Camerei Deputaţilor a survenit în urma avertismentul primit de România de la ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman. Acesta trăgea un semnal de alarmă politicienilor romani. De cealaltă parte a baricadei, a celor cărora modificarea adoptată nu le este pe plac, se află Ion Iliescu. Fostul securist, actualmente preşedinte de onoare al PSD, a catalogat modificarea Codului ca fiind „rezultatul agitaţiei lui Mărieş”. Teodor Mărieş este preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 ce a intrat în greva foamei din cauză că nu dorea ca indemnizaţiile pentru revoluţionari să fie anulate. Amendamentul Codului Penal, potrivit căruia crimele mai vechi de 20 de ani nu vor mai fi prescrise, aici fiind incluse şi infracţiunile de omor de la revoluţie, l-a făcut pe Ion Iliescu să iasă la rampă şi să spună că: „Numai un idiot poate gândi că noi ne facem vinovaţi de moartea revoluţionarilor din decembrie, aşa cum susţine Mărieş. Noi am fost, în 22, ţinta şi nu agresorii”.

Privită din afara, România cred că seamănă cu un muşuroi de furnici. Aaa! Nu uitaţi să ignoraţi lupa mare aţintită asupra noastră. Ignoraţi şi fumul care iese, chiar dacă el nu provine de la vreo ţigară lăsată aprinsă în mod neglijent, ci de la faptul că am luat noi foc. Presupun că nu aţi observat încă nici arsurile de gradul 2. Sigur credeaţi că sunt de la statul prea mult la soarele care bate dinspre U.E.

Anunțuri

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

Un comentariu

  1. Titlul este super tare! Cat despre noul cod penal, mi se pare corecta si absolut necesara modificarea!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: