Incultură și prost gust versus cultură și calitate

X și Y se ceartă pe femei! Z a slăbit facând sex de trei ori pe zi. W și-a pus silicoane; vedeta vine și ne împărtășește experiența. Noua achiziție a lui T. Cam acestea ar fi genul de subiecte promovate de emisiuni precum Happy Hour sau Acces Direct, emisiuni ce se declară a fi de divertisment și care aduc în atenția publicului exclusivităti, dezvăluiri și povești interesante, în cazul celei dintâi și subiecte inedite și de actualitate pentru cea de-a doua. În realitate însă aceste emisiuni abordează subiecte seci și dezgustătoare. La baza acestor emisiuni stau bârfele pe care moderatori lor le ridică la rangul de adevărate mistere ce urmează să fie despicate în patru și care sunt tratate ca pe niște subiecte de interes național. Personal îl apreciam pe Cătălin Măruță când prezenta emisiunea TonomatulDP2. Acolo era un tip simpatic, ironic și de care mai toți cântăreții se temeau să-i intre în vizor, fiindcă era maestru în a-i lua peste picior și a le șifona imaginea. Dar apoi s-a trasferat la un post privat unde o perioadă a făcut emisiuni decente, dar concurența din partea Acces Direct, pe atunci prezentată de Mădălin Ionescu, care făcea audiențe record cu personaje precum Fernando de la Caransebeș sau Nikita, l-au transformat pe Măruță din tipul cool într-unul avid după bârfe și senzațional. Astfel au ajuns aceste emisiuni să se bată pentru audiență, fiind în stare să facă orice pentru a obține cel mai mare rating, să se otevizeze, promovând tot ce ține de penal, josnic și de prost gust.

În acestă mocirlă în care se scaldă televiziunile, mai există totuși un gram de decență și de bun gust. TVR Cultural este un post de televiziune care investește în calitate și care este dedicat în exclusivitate promovării valorilor autentice. Acesta nu are vedete, ci oameni care vă aduc toate informaţiile care vă pot îmbogăţi cultura generală sau spiritul. Toate formele de artă se găsesc în programele sale. Canalul promovează artiştii de renume naţional sau internaţional și aduce în fața publicului marile valori şi personalităţi ale culturii româneşti: scriitori, regizori, muzicieni, artiști plastici sau actori și cu toate acestea este trecut cu vederea de cei mai mulți dintre noi.

Reclame

Despre Lili Nistor

Mă numesc Lili, am 20 de ani și sunt în zodia Taur...Glumesc! Pot spune despre mine că sunt o fire optimistă, veselă și deschisă, căreia îi plac lucrurile simple și bine făcute. În ceea ce privește munca mea la Imagine&Brand voi încerca să fiu imparțială, exceptând articolele în care îmi voi exprima opinia, critică uneori, despre o situație sau un eveniment. Îmi plac oamenii care au ceva de spus, deci părerile sau sugestiile voastre sunt oricând binevenite. :*

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: