Niponii proiectează un elevator către spațiul cosmic pentru anul 2050

Compania de construcții japoneză Obayashi dorește să proiecteze un lift către spațiul cosmic destinat transportului pasagerilor spre o stație spațială aflată la un sfert din distanța dintre Pământ și Lună.
Desigur, provocarea este enormă mai ales datorită logisticii și fondurilor necesare (anume câteva miliarde de dolari) dar tehnologia, aparent, există. Cea mai mare piedică ar fi fost cablurile dacă nu s-ar fi pus bazele unui nou material format din nano-tuburi de carbon, incredibil de rezistente și ușoare dar și foarte scumpe și greu de produs cel puțin momentan. În schimb pentru una din cele mai tehnologizate națiuni din lume, n-ar trebui să fie o problemă. Respectivele cabluri vor trebui să aibă o lungime de 96.600 km iar la capete vor fi un port spațial ancorat de bazinul oceanului și respectiv o stație spațială ce va acționa ca o contragreutate. Viteza estimată a liftului, ajutat de motoare magnetice, se va situa în jurul cifrei de 200 km/h cu toți cei 30 pasageri la bord. Cel puțin acesta este planul. Niponii mai promit că stația va produce destul curent electric prin panourile solare cât să trimită și înapoi pe Pământ. Japonezii fiind un popor determinat, inteligent și mândru, mă fac să cred că se vor ține de promisiuni.

Foto: Obayashi 

Reclame

Despre Andrei Roman

Pot spune despre mine, cu maximă modestie și aroganță că sunt un tânăr obișnuit cu o inteligență neobișnuită, un aspect ciudat, o credință incatalogabilă, o ambiție nemărginită, o inimă enormă, un suflet pașnic, o filozofie echilibrată și echidistantă față de toate și toți. Cunosc multe dar incomparabil de puține comparativ cu ceea ce mi-aș dori să știu, infinit mai multe. Prețuiesc înțelepciunea, dreptatea, obiectivitatea față de adevărul acceptat de societate și subiectivitatea susținută până-n pânzele albe cu argumente valide, alese cu inteligență. Doresc iluminarea spirituală și, în același timp, raționament înpământat. Doresc și ofer iubirea semenilor, respectul, onoarea și prețuirea adevăratelor valori.

  1. Interesant !!! Vorba cantecului „Ridica-ma la cer” 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: