Doliu în Buenos Aires

Un grav accident feroviar s-a produs miercuri la ora locală 8:36 (1:36, ora României) în gara Once din Buenos Aires. Potrivit surselor, trenul  care asigura legătura între periferia vestică a oraşului Buenos Aires şi centrul capitalei, transporta aproximativ 2.000 de călători, ar fi rămas fără frâne la intrarea în gară şi a lovit tampoanele de la capătul liniei.  Datorită impactului primul vagon și locomotiva au ajuns să se comprime unul în altul.

Peisajul era întradevăr dramatic. Pompierii au încercat ore în șir să salveze victimele prinse  între fiare în primele două vagoane.  Oameni simpli, din gară au ajutat la scoaterea victimelor cot la cot cu medicii și jandarmii.

„Trenul era plin. Impactul a fost teribil. Oamenii încercau cu disperare să iasă”, a povestit presei un pasager, Ezequiel.

Bilanţul accidentului a ajuns la 49 de morţi şi 675 de răniţi, multe dintre victime fiind extrase prin acoperişul vagoanelor transformate în mormane de fier în urma impactului, relatează mediafax.

Acest accident este al treilea cel mai grav din Argentina, după cel de la Benavidez (periferia nordică a capitalei), soldat cu 236 de victime în 1970, şi cel produs în 1978 în provincia Santa Fe, soldat cu 55 de morţi.

 

Anunțuri

Despre Sorina Micu

"About me" - cred că este topicul cel mai greu de abordat pentru mine! Ar fi prea multe de spus și prea puține în același timp! Cel mai important pentru voi, dragii mei care dați click în dreptul numelui meu, e faptul că vreau să fac parte din viața voastră zilnică prin articolele mele... Să vă fac să zâmbiți, să contemplați, să vă trag un semnal de alarmă, sau să facem haz de necazul nostru! Eu împreună cu minunata echipă din care fac parte, Imagine & Brand, vom încerca să fim suplimentul de presă de calitate de care aveți nevoie. Pupici! :)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: