Dacă nu mori de cancer, te omoară sigur guvernanţii!

România noastră cea de toate zilele este un fel de ţară extraterestru, prin comparaţie cu celelalte state din restul Uniunii Europene. În timp ce în alte părţi maladia este ţinută sub control, la noi apar 2000 de cazuri noi anual. Pentru a da un plus de suspans acestei cifre apărute an de an, se adaugă criza de medicamente opioide, cu care ne confruntăm în prezent. Cum ţara noastră este masă neglijabilă, compania farmaceutică Mundipharma a sistat livrarea de morfină către spitalele şi farmaciile noastre. Nemulţumirea izvorâtă din raţiuni financiare a producătorului elveţian este cosmetizată de către Lucian Duţă, preşedintele CNAS, printr-o declaraţie conform căreia compania se află într-un „proces de restructurare al modelului de activitate şi prezenţă pe piaţă”. Traducerea? Mundipharma se retrage de pe piaţa românească din cauză că nu ne-am achitat la timp datoriile. Ce face noul Guvern desemnat, vă-ntrebaţi? Îi pălmuieşte pe suferinzii de cancer cu 750.000 de lei, care ar trebui să potolească criza de medicamente morfinice. Însă dacă ţinem cont de faptul că există peste 10.000 de bolnavi – mulţi dintre ei în stadii terminale – înregistraţi în Programul Naţional de Oncologie, cei 750.000 de lei vor ajunge pentru circa o săptămână! Cu alte cuvinte, Guvernul a făcut pact cu diavolul, mituind-o pe Doamna cu Coasa cu suma aceasta. Deci s-a ajuns la stadiul în care statul nostru mult iubit are drept de viaţă şi mai ales de moarte asupra noastră. Ca să se arate că este de mână forte, Mihai Răzvan Ungureanu a cerut Ministerului Sănătăţii o analiză în care să i se prezinte cadrul aferent constituirii unei rezerve naţionale de medicamente necesare situaţiilor de urgenţă. Ce contează? Medicina românească se întoarce în Evul Mediu? Importantă e birocraţia! Şi cum ne place să ne înecăm în propria ignoranţă, înghiţim declaraţii ca cele ale lui Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care ne spune că nu ştia că rezerva de medicamente din depozite este insuficientă şi că fondurile alocate de Guvern acoperă consumul mediu lunar de citostatice şi morfină. Treziţi-vă! Bolnavii de cancer din România sunt lăsaţi să moară într-un secol 21 în care autorităţile îşi închid proprii ochi şi ni-i scot nouă cu birocraţie de doi lei. Pentru ei, un bolnav de cancer nu reprezintă decât o cifră pe-o hârtie…

Reclame

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

  1. Florea

    Traim in ROMANIA si asta ne ocupa tot timpul . Stie el Badea ce spune

  2. si cand te gandesti cat de usor se vindeca acest cancer si fara acele medicamente… din ce in ce mai multi medici si oameni de stiinta ies la rampa cu o cazuistica impresionanta de oameni care au scapat de cancer… asta nu face ca sistemul sanitar sa fie la fel de infect precum un pansament plin de….

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: