Ponta – pe cale să piardă trenul care opreşte la staţia „Aţi devenit premier”?

Victor Ponta – scurtă caracterizare: tânăr, preşedinte PSD, politician cu aspiraţii înalte… de viitor premier… STOP! Se impune o altă descriere aşa că să o luăm de la capăt. Rewind please! Victor Ponta, relativ tânăr, fost procuror, co-presedinte USL alături de Crin Antonescu şi duşman declarat al PDL-ului, tot împreună cu preşedintele PNL şi prietenul, camaradul său, nimeni altul decât cel prea plin de vervă, Crin Antonescu. Printre atâtea funcţii de preşedinte al atâtor comitete şi comiţii (vorba lui Nenea Iancu) se impune o altă intervenţie menită să corecteze şi să ne introducă puţin mai mult în actualitatea plină de grotesc şi de incertitudini în care se scaldă USL. Relaţia, cândva strânsă dintre cei doi, se pare că ajunge încet-încet la expirarea termenului de valabilitate. Motivul rupturii este decizia lui Ponta de a participa la şedinţa de investire a guvernului Ungureanu, în ciuda recomandării călduroase a lui Crin, de a nu asista. Discursul pacifist al preşedintelui PSD, bazat pe principiul Liberté, Égalité, Fraternité l-a iritat la culme pe Antonescu, care a decis să îşi ascută ghearele cu replici tăioase pe spatele mai tânărului Victoraş. În conferinţa de presă de după şedinţa USL ce a avut loc la Grivco, preşedintele PNL şi-a motivat reacţiile pe baza unei „nepotriviri stilistice cu suflul nou al discursului lui Ponta”. Iar ţinând cont de aspiraţiile de premier ale croitoraşului cel viteaz, Victoraş, mă întreb oare care este mecanismul după care se ghidează el zilele acestea? Alegerile parlamentare din anul de graţie 2012 bat la uşă, iar tocmeala făcută şuşotit la colţurile Parlamentului, între Crin Antonescu şi Victor Ponta are toate şansele să nu se realizeze. Iar cel care a rupt relaţia a fost preşedintele PSD. Din acest punct de vedere nu îl putem asocia cu răposatul politic, premierul Boc, pentru că cel din urmă a fost devotat marinarului-şef, pe când PSD-istul nici nu a ajuns premier şi deja face gafe. Rămâne de văzut care va fi viitorul lui Ponta în Parlament sau dacă va mai avea unul.

Reclame

Despre Ana-Maria Neagu

Să vă povestesc despre mine...îmi place să cred că sunt o persoană echilibrată, cel puţin că încerc să fiu. Îmi doresc să îmi completez bagajul de cunoştinţe continuu şi...Stop! Mă opresc înainte ca subiectivismul să pună stăpânire pe mine şi voi lăsa loc articolelor să îmi facă o caracterizare. În ceea ce priveşte năzuinţele, îmi doresc ca ceea ce scriu să fie pe placul vostru, iar atunci când mă accesaţi să fiţi siguri că veţi găsi informaţii care să vă satisfacă setea de actualitate.

  1. razvan

    niste declaratii si fapte care la prima inspectie par stangace ,eu cred ca fac parte dintr’un proces mai amplu de pupincurism si de „am inteles sa traiti!”, nu spuneti hop pana nu sariti parleazu , politica e un sport de culise murdar , mai ceva ca boxul
    cearta si supararile celor doi amorezati nu sunt decat acte dintr’o piesa de teatru mai ampla …

  2. „Marinerul” vorba lui Caragiale se vrea a fi general de nava care v-a duce Romania catre directia corecta, dupa cum declara domnia sa Base, cum de altfel a procedat si cu Flota vestita, dupa cum spunem noi. Imi place ca in cadrul USL mai marii sefi sunt mai aiuriti decat un pinguin in desert. Daca continua sa procedeze cum procedeaza in momentul de fata Ponta se v-a simti singuratic ca o foca in Dunare.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: