Proiectul umanitar „Te iubește mama!”

Proiectul se adresează familiilor în care părinții sunt plecați la muncă, în străinătate, iar copiii rămân acasă. Distanța între copii și părinți împinge la acțiuni extreme, în unele cazuri chiar sinucideri. Aceste cazuri șocante trebuie să nu mai existe iar inițiatorul proiectului, Silvia Dumitrache va face tot posibilul să reunească părinții plecați la muncă în străinătate cu copii lor rămăși acasă, măcar pe cale digitală. Imagine & Brand va susține această cauză și vă invită să vă alăturați. Mai multe detalii aici și în clipurile de mai jos.


UPDATE: Un alt caz șocant ce nu trebuia să aibă loc:

Un băiat a fost găsit luni, după-amiază, spânzurat în şura casei unei mătuşi alături de care locuia. Părinţii lui sunt plecaţi la muncă în Franţa.

 Florin Nelu Bâle, în vârstă de 11 ani, era elev în clasa a V-a la şcoala din comună. De câţiva ani se afla în grija unei mătuşi şi a unui unchi pentru că părinţii lui erau plecaţi la muncă în Franţa. Era foarte bine îngrijit de cuplul în grija căruia se afla şi nimic nu prevestea ce avea să se întâmple. „Fiul meu este cu un an mai mare decât Florin. Ştiam cu toţii că părinţii lui sunt plecaţi la muncă în străinătate. Dealtfel, nu este singurul în această situaţie. Mai sunt şi alţi copii lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude. Dar niciodată nu s-aîntâmplat aşa ceva. Probabil că dorul de părinţi l-a răpus. Nu o mai fi rezistat”, povesteşte Maria G., mama unui coleg de şcoală. Tot ea mai spune că Florin era un elev silitor şi că nu ştie să fii avut probleme de comportament. „Toţi colegii lui au rămas şocaţi după ce au aflat vestea. Nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că ar recurge la asemenea gest. Nimic din ceea ce a făcut la şcoală sau a zis în ultimul timp nu a trădat vreo intenţie”, mai spune mama colegului. Personalul de pe ambulanţa sosită la faţa locului nu a mai putut face nimic. Au încercat să-l resusciteze, dar în zadar. Copilul era mort. Părinţii, anunţaţi de rude, se vor întoarce acasă să-şi înmormânteze băiatul.

Trebuie să facem tot posibilul să prevenim astfel de tragedii!                   Articol preluat de pe adevarul.ro

Reclame

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

  1. Và multumim pentru sprijinul acordat Proiectului “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal al acestei initiative de proiect este diminuarea efectelor psihologice negative generate de plecarea parintilor, prevenirea si diminuarea numarului de sinucideri, ucideri si cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa.
    Mai mult de un milion de copii se gasesc „singuri acasa” in Romania, in timp ce numai in nord Italia la munca se afla peste 130.000 de romance, iar romanii in Italia au depasit 1.200.000.
    Sustinand Proiectul „Te iubeste mama!” oferiti o sansa copiilor sa surada impreuna cu partintii lor. Posibilitatea de comunicare a dragostei pe care mamele, parintii o poarta copiilor lor este vitala, iar copiii au nevoie de noi.
    Va multumim!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: