Detroit – Concurs

Statele Unite ale Americii sunt multe. 50 mai precis. Și sunt unite, având o populație cumulată la 312 mil. de persoane. Și acoperă o suprafață de 9.83 mil. km2, ceea ce înseamnă că pentru o economie puternică este nevoie și de o infrastructură foarte avansată pentru a uni toate cifrele acelea. Și o au, și prin urmare, este. Unde vreau să ajung? La echilibrul fin între economie puternică susținută de o infrastructură avansată de care beneficiază americanii, adică piața de desfacere principală a SUA. O parte avansată a acestui sistem este economia ce anii aceștia a suferit numeroase traume induse în mare parte de giganții ce au căzut, precum General Motors și alții de care nu mă interesează pentru că vă voi vorbi în continuare de capitala automobilistică a Americii, orașul natal al majorității mărcilor auto americane, inclusiv GM, Detroit.

Ford, General Motors, Chrysler sunt mărci de care toată lumea a auzit. Acesta este un lucru bun, mai ales pentru companiile americane ce încearcă să-și vândă produsul sau serviciile în afara granițelor. Dintre cei trei giganți mai sus menționați, Ford a înțeles asta cel mai bine și a investit foarte mult atât în SUA cât și în Europa și Australia, fapt ce i-a permis o plasă de siguranță când economia s-a dus dracu’. GM și Chrisler în schimb, au dat faliment. GM a făcut câteva inginerii/șmecherii financiare, împrumutându-se de la Guvernul American cu nu-știu câte miliarde de dolari pe care i-a plătit înapoi într-un timp imposibil de scurt, iar marele Chrisler care nu până acum mult timp, financiar vorbind, juca de la egal-la egal cu Daimler (Mercedes) a ajuns să fie cumpărat de o altă firmă ce stă destul de prost financiar – Fiat.

Ca urmare a acestui agresiv roller-coaster economic, populația muncitorească a odată-mărețului oraș al motorului, a suferit cel mai mult. Acum Detroit este doar o umbră a ceea ce reprezenta odată. De mult, GM era cel mai mare constructor mondial, cu cea mai mare cifră de afaceri, incomparabil mai mult ca orice altă marcă. Dar știți cum zice americanul: Cu cât ești mai mare, cu atât cazi mai tare. General Motors era atât de mare încât a luat cu el întreg Detroit-ul. Sute de mii de oameni au fost disponibilizați și ca rezultat al neliniștii sociale, criminalitatea a crescut exponențial cu fiecare șomer.

Eu sunt un mare fan al automobilelor și îmi amintesc cum în copilărie, abia așteptam să văd ce au mai născocit inginerii și designerii marilor companii auto, în momentul în care își prezentau creațiile în marile saloane auto ale lumii; și principalul salon care era? Ghici ciupercă ce-i? Detroit. În prezent încă se mai desfășoară celebrul Salon auto de la Detroit dar, ca și orașul ce-l găzduiește, nu mai este decât o umbră a salonului auto de odinioară și acest lucru mă întristează.

În continuare am organizat, în funcție de preferințele personale, un top 5 al celor mai importante apariții de la Salonul auto de la Detroit:

1. Hyundai Veloster Turbo

2. Bentley Continental GT V8

3. Mercedes Benz SL

4. Cadillac ATS

5. Audi A4 AllRoad

Ce automobil te-a impresionat mai mult la Salonul Auto de la Detroit 2012? Alta în afară de cele menționate mai jos? Atunci care? (motivează de ce și poți câștiga un premiu surpriză valabil pentru Galați/Brăila)


Reclame

Despre Andrei Roman

Pot spune despre mine, cu maximă modestie și aroganță că sunt un tânăr obișnuit cu o inteligență neobișnuită, un aspect ciudat, o credință incatalogabilă, o ambiție nemărginită, o inimă enormă, un suflet pașnic, o filozofie echilibrată și echidistantă față de toate și toți. Cunosc multe dar incomparabil de puține comparativ cu ceea ce mi-aș dori să știu, infinit mai multe. Prețuiesc înțelepciunea, dreptatea, obiectivitatea față de adevărul acceptat de societate și subiectivitatea susținută până-n pânzele albe cu argumente valide, alese cu inteligență. Doresc iluminarea spirituală și, în același timp, raționament înpământat. Doresc și ofer iubirea semenilor, respectul, onoarea și prețuirea adevăratelor valori.

 1. Andrei Roman

  Felicitari lui George, Adrian Preda si Vio! Fiti cu ochii pe viitoarele concursuri pentru a avea o sansa de a castiga numeroasele premii oferite de sponsorii nostri!

 2. Vio

  Audi A4 AllRoad. Sunt un fan al marcii Audi, in concluzie imi place si acest model. Este o masina spatioasa, aspectuoasa si puternica.

 3. cameliac

  Mercedes-Benz SL. O masina care exprima pe alocuri feminitate, dar si putere datorita motorului care il detine.

 4. Mihai

  Audi A4 AllRoad, pentru ca e „AUDI” o marca si un brand cunoscut in toata lumea , oferind siguranta, confort, eleganta si dinamism
  .

 5. Pingback: Concurs « imaginesibrand.blog

 6. George

  Bentley Continental GT V8.Impunatoare, compacta, masculina.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: