Shar-Pei – Doggy Dog World

Origine: China
Înălțime: 46-51 cm
Greutate: 18-25 Kg
Speranța de viață: în jur de 10 ani
Boli frecvente: uneori probleme de piele
Temperament: liniștit, independent, dezvoltat, loial față de stăpân.
Distincție: se disting prin blana care le oferă aspectul unor „riduri”, grosimea pielii poate avea până la 2,5 cm.
Îmi amintesc și acum cum ne-am cunoscut… A fost dragoste la prima vedere. Eu într-o rochiță albă de vară, o pereche de șlapi și ochelari de soare. El, all black, lucind în razele soarelui, stătea în fund în curte în timp ce lingea un perete al casei. Atunci am aflat pentru prima oară că o să fie al meu pentru toată viața.

Privirea lui încruntată și plină de riduri m-a sedus și m-a făcut să îl iubesc și acum și mai târziu, necondiționat. El este Jack, iubitul meu cățel din rasa Shar-pei. Inteligența Shar-pei-lor este foarte ușor de remarcat, dar încăpățânarea îi determină uneori să nu asculte de ordinele stăpânului. Aparent sunt foarte prietenoși cu străinii, depinde în schimb de temperamentul lor individual. La fel ca rasa de câini Chow-Chow,  câinii  Shar-pei  au  limbă  de  culoare  mov-închis, albastru. Expresia feței lor este una morocănoasă sau mai clar spus, încruntată din cauza ridurilor dar sub nici o formă nu arată realitatea. De fapt Shar-peiii sunt liniștiți, devotați, reușind să exceleze în realitatea de a fi un bun câine de companie sau de pază. Un lucru bun de știut este că Shar-peiii sunt foarte curați și nu le place murdăria, dar totodată detestă apa și o să și facă tot ce le stă în putință pentru a evita să facă baie. Cățeii din această rasă au un caracter dominant și trebuie să avem în vedere că pot creea divergențe dacă au în companie alți câini. Shar-peii pot fi crescuți atât în apartament cât și la curte. Căldura este o problemă pentru ei. Nu suportă temperaturi mai mari de 30 de grade și nici temperaturi mai mici de 5 grade. Ca toate animalele de companie, Shar-peii au nevoie de afecțiune, de atenție, minim o oră de plimbare pe zi și multe jucării.

Autor: Ela Moineagu

Anunțuri

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: