Toyota Yaris (2012) – Recenzie

Ambiția gigantului japonez Toyota s-a reflectat întotdeauna în gama variată de automobile disponibile pentru satisfacerea gusturilor și nevoilor tuturor. Problema este că acestea se schimbă constant și astfel sarcina producătorilor auto ce țin cont de utilizatorul final, se îngreunează aproape  exponențial, la fiecare nou model. Yaris a fost, încă de la prima generație, o mașinuță de oraș agilă, spațioasă, economă dar din păcate cam lipsită de personalitate – aspect crucial al oricarui automobil.

A doua generație a rezolvat problema fiind o mașină completă din aproape toate punctele de vedere. Nu numai că era mult mai arătoasă pe exterior dar și interiorul primise o notă high-tech, că na… asta prindea mai bine la oamenii din 2005.  Noua Yaris, păstrează forma generală a precedentei generații, fiind o versiune îmbunătățită aceleia, mai rafinată. Partea frontală a devenit mult mai expresivă, aproape agresivă. Și spatele primește schimbări subtile dar plăcute în aproape orice aspect în afară de lunetă și ștergător.

Probabil că cea mai mare schimbare a automobilului, până la lansarea variantei hibrid, va fi interiorul. Bordul nu mai pare luat dintr-o navă spațială ci dintr-o mașină normală. Această revenire la origini, deși poate părea un pas înapoi, este defapt un mare plus pentru ergonomia generală. Acum toate butoanele sunt acolo unde te așteptai să fie și ceasurile sunt în spatele volanului – stil oldschool.

Adică ambianță foarte plăcută,  ajutată  și  de  antifonarea  mult  mai  eficientă  față  de  modelul  precedent.  Varianta  testată  de  mine  dispunea  de  o motorizare 1.33 L Dual VVT-i dornică să-și dezlănțuie cei 99 CP aflați aproape de linia roșie a turometrului. Inițial foarte cumpătat și silențios, trage voios, fără să comenteze prea multe. Ba chiar aș putea spune că sună sportiv la turațiile mai stratosferice simțindu-se la fel de bine și la ieșirea din oraș.

Încă odată Toyota demonstrează de ce revoluțiile nu sunt întotdeauna benefice, pariind mai mult pe evoluții. Pariuri bune și câștigate, demonstrate de faptul că sunt și au rămas de ceva vreme cea mai valoroasă marcă auto din lume. Așadar, pot  spune cu mâna pe inimă, că Toyota Yaris nu numai că face parte din clubul foarte select al mașinilor perfecte pentru oraș, ci este chiar un membru fondator al acestuia, rescriind regulile de cate ori are el chef.

Autor: Andrei Roman

Test facut posibil de amabilitatea societatii
Estima Motors S.R.L. – Dealer auto Toyota aflat pe
Bd. Dorobantilor, nr. 669, Braila
Telefon: 0239-60.60.40
Fax: 0239-60.60.40 | Email: sales@toyotabraila.ro

http://www.toyotabraila.ro/

Anunțuri

Despre Andrei Roman

Pot spune despre mine, cu maximă modestie și aroganță că sunt un tânăr obișnuit cu o inteligență neobișnuită, un aspect ciudat, o credință incatalogabilă, o ambiție nemărginită, o inimă enormă, un suflet pașnic, o filozofie echilibrată și echidistantă față de toate și toți. Cunosc multe dar incomparabil de puține comparativ cu ceea ce mi-aș dori să știu, infinit mai multe. Prețuiesc înțelepciunea, dreptatea, obiectivitatea față de adevărul acceptat de societate și subiectivitatea susținută până-n pânzele albe cu argumente valide, alese cu inteligență. Doresc iluminarea spirituală și, în același timp, raționament înpământat. Doresc și ofer iubirea semenilor, respectul, onoarea și prețuirea adevăratelor valori.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: