Interviu cu Vali Petcu sau mai bine zis Zoso

1. Știm cu toții de zoso.ro. Mulți dintre noi accesăm zilnic și chiar de mai multe ori pe zi blogul tău. Te întreb: crezi că vom renunța în timp la publicațiile în varianta print(ziare/reviste) în favoarea publicațiilor în format online și a blogurilor? Putem vorbi într-un viitor apropiat despre un drum final al „ziarului” din chioșcuri spre muzeu?


Cred că oamenii care intră azi pe bloguri au renunţat treptat la ziare, din varii motive. Fie pentru că nu se regăseau in publicul ţintă, fie pentru că 90% din materialele din ziare erau irelevante inclusiv pentru publicul ţintă al ziarului respectiv. Nu cred că au fugit pe bloguri, ci pur şi simplu aici găsesc mai multă valoare decât intr-un ziar şi nici nu sunt trataţi ca nişte idioţi. Eu de pildă sper că cel puţin 50% din cititorii mei sunt la fel sau mai deştepţi ca mine, de aceea de multe ori nu explic mură in gură ceva, ci îi las fie să descopere singuri, fie să caute in altă parte răspunsurile. Ziarele nu vor muri. Vor rămâne 2-3 cotidiene (Jurnalul, Romania Liberă, Adevărul), 2-3 tabloide şi restul vor fi reviste cu public bine definit, ca în Anglia, de pildă. Acolo, oamenii citesc cotidiene gratuite sau publicaţii de nişă. La noi existau 4-5 reviste de IT, de exemplu, pentru o piaţă mică şi neconsumatoare. În Ungaria toate aceste reviste au dispărut.


2. Vali Petcu în viziunea oricărui cititor online este asociat cu zoso; știu că „grădinărești” cum îți place ție să spui și pe blog.de.bucureștean, webara și trafictube. Despre ce îți place cel mai mult să scrii? Există o temă, un subiect despre care ai putea să scrii la infinit?
Mă fascinează nişa dezvoltării personale. Cred ca oamenii vor să inveţe şi să îi înveţe pe alţii.
3. Zoso nu era un nume comercial până la tine. Dacă în trecut scriai pe google „zoso” probabil că te întreba google „poftim?”. Ți se întâmplă frecvent să fii strigat „Zoso”? De ce ai ales titlul acesta pentru blogul tău? De ce „Zoso”?
Zoso are mai multe semnificaţii. Una dintre ele, acceptată şi de Jimmy Page (chitaristul Led Zeppelin, cel care a folosit primul sintagma pe albumul din 1969 al trupei), este că simbolizează o zodie (capricorn) şi numărul diavolului. Aşadar, dacă priveşti dintr-un anume unghi, capricorn666 se citeşte ca zoso. Nu mă intreba cât de beat sau de drogat trebuie sa fii să vezi asta, dar se poate.
4. Care ar fi, în viziunea maestrului Zoso, primele greșeli în rândul blogurilor care nu au succes?
Nu scriu indeajuns de mult. Nu ştiu despre ce vorbesc. Nu ştiu pe cine injură. Nu ştiu cine sunt jucătorii din industria de care sunt interesaţi şi nu ii urmăresc, dar vor să reuşească. Sunt enorm de multe, le-am scris de câteva ori pe blog, dar am realizat că imi tocesc tastele de pomană.
5. Pe când un vlog (video-blog)?
Am incercat de câteva ori, nu mă prinde ideea, imi place mai mult cuvântul scris.

Ești fan ZOSO?
Poți citi ce scrie pe:
zoso.ro
maibun.ro
webara.ro
twitter.com/zoso
facebook.com/vali.petcu.zoso
Interviu de Ela Moineagu

Anunțuri

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: