Singurătatea în doi

Lipsa de comunicare într-o relaţie duce la singurătatea  în doi. De obicei  se spune că femeile vorbesc mult iar bărbaţii sunt prea ocupaţi să asculte. În realitate însă, lucrurile stau diferit. Non-comunicarea într-o relaţie este de fapt o boală a relaţiei care aproape ca orice boală gravă poate distruge, scurta şi chiar pune capăt acelei relaţii. Toţi avem zilnic zeci, chiar sute de lucruri de făcut, unii dintre noi avem două job-uri, viaţa noastră socială este plină de întruniri. Avem nevoie de timp pentru a ne întreţinere afacerea, pentru prietenii noştri, pentru cursurile pe care le urmăm şi uităm să ne facem timp pentru relaţia noastră.

Odată intraţi în starea de „incubator” în care  ne  repetăm  în gând deciziile şi dorinţele fără a le mai împărtăşi cu celălalt de lângă noi totul se duce spre final. Singurătatea în doi se poate instaura foarte repede şi poate dura la infinit.Viaţa în doi nu trebuie percepută alfel decât ca „viaţa în doi”. După căsătorie nu devenim unul singur, urmând să ne întrebăm care dintre noi. Chiar dacă împrumutăm obiceiuri unul de la celălalt, idei şi percepţii  trebuie să reţinem că suntem doi. Nu facem o regulă din nimic, nu vorbeşte doar unul dintre noi si celalalt asculta. Aştept experienţa cuiva care face sex în scris pentru că mi se pare la fel de dificil. La Bruyer spunea: „Mare pacoste ca să nu ai destul duh să vorbeşti frumos, nici destulă judecată ca să taci” iar Mihai Eminescu: „Degeaba vorbeşti celui care nu vrea să te asculte”. Totuşi să nu uităm, faptul că începem să ne gândim la o problemă pe care o avem în relaţia noastră de cuplu o face pe jumătate rezolvată, conştientizarea  ei este unul dintre aspectele cele mai importante. Acordă timp relaţiei tale ca să nu pierzi timpul tău şi al celuilalt ţinându-l ocupat pentru o şansă la fericire alături de altcineva. Egoismul ar trebui să fie ultimul aspect al unei relaţii, dar despre egoism vă voi vorbi altă dată.

Reclame

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: