Dacă viața nu poate fi veșnică, dragostea poate fi infinită?

Dragostea poate fi perfectă și poate fi infinită doar dacă este o dragoste necondiționată, dacă îl iubești atât de  mult și atât de sincer încât îți permiți să-l pierzi. Nu pare a fi logic, nu? Pentru că dacă îți permiți să-l pierzi pare mai mult că nu îl iubești de ajuns. Dar am spus: „încat îți permiți să-l pierzi”, nu am spus că îți și dorești asta. Diferența o putem face prin două exemple de fraze adresate iubitului: „Nu pot să trăiesc fără tine.” și „Nu vreau să trăiesc fără tine. Cam astea sunt două exemple care, analizate, fac diferența dintre o dragoste condiționată și o dragoste necondiționată.
Important este să iubești într-o relație în care nu ești condiționat să rămâi decât atât timp cât vei iubi. De multe ori auzim cazuri în care femeile nu se pot despărți de soții lor deoarece depind financiar. Dragoatea, poate în acea relație, a apus de mult dar indiferent care sunt trăirile în realitate nu pot renunța și nu pot accepta să rămână singure.

Nu pentru că singurătatea nu este o formă de trai, poți trăi singur și poți fi fericit o perioadă din viață sau pentru cât mai puțin timp, ci pentru că nu ar putea trăi singure, nu ar putea să facă față financiar vieții. Dar nu vorbim doar de interesul financiar, indiferent de care interes ar fi vorba, într-o relație, atât timp cât va exista acel interes, relația va merge doar până într-un punct iar drumul relației e întodeauna spre capăt, spre final. Interesul într-o relație o face să fie condiționată. La celălalt capăt, relațiile necondiționate îți permit să pierzi acel om, numai că nu îți dorești asta deoarece intervine dragostea. Să îți permiți să pierzi un om înseamnă tot odată să îți permiți și să îl iubești, deoarece dragostea cere sacrificii, necesită timp și spațiu în viața cuiva.
Într-o relație sunt implicate trei persoane: tu,el și relația. Deci, da! Relația este asemenea unei persoane, o ființă vie care are nevoie de grijă, de atenție, de iubire, de spațiu.
În literatură, în romane, în publicații diferite și în filme dragostea o vedem ca fiind în totalitate diferită față de realitate. Orice cuplu are o poveste fascinantă la mijloc, modalitatea prin care s-au cunoscut este extraordinară, etc. Observând diferența dintre o relație inventată într-un film și relația noastră, ajungem mai mult să ne dorim să ne visăm viața decât să ne-o trăim.
Dacă dragostea ar fi un personaj viu, o ființă reală ce ia naștere și gândește pe măsură ce evoluează, cu siguranță multe cupluri nu s-ar mai înstrăina.
Este esențial să obținem în viață inteligența necesară cu care să ne facem înțeleși de ceilalți, să dobândim echilibru, răbdare, curiozitate și o armonie a culorilor ce ne dau nuanța vieții astfel încât să fim admirați, apreciați, să obținem toate lucrurile pentru care muncim și pentru toate astea să avem intodeauna lângă noi oamenii care ne iubesc.

Reclame

Despre Ela Moineagu

Manager Imagine & Brand, ne lăudăm cu Revista Imagine & Brand, Agenția de P.R. si librăria Imagine & Brand. Blogăresc pe: blogulimaginesibrand.wordpress.com și administrez: www.imaginesibrand.ro. Organizez împreună cu echipa Imagine & Brand campanii umanitare și în curând lansăm ziarul online marca Imagine & Brand.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: