Robert Downey Jr. – Star of the month (Decembrie)

Faimosul și neconvenționalul actor, Robert Downey Jr., a debutat încă de la frageda vârstă de 4 ani în filmul tatălui său „Pound”, în rolul unui cățeluș. Tatăl său, Robert Downey Sr., actor, scriitor și regizor, l-a înconjurat cu droguri pe cel mai mic din cei trei copii ai lui, pe Junior. Acesta a permis lui Junior să fumeze marijuana încă de la vârsta de 6 ani, fapt ce îl regretă chiar și acum la bătrânețe. Robert Downey Jr. a spus că deși este greșit ce a făcut tatăl său, a fost totuși o exprimare a dragostei de tata, în singurul mod în care știa să o facă. Numai că incidentul l-a condus pe RDJ pe o cărare plină de abuz de droguri, alcool și nopți pierdute în penitenciare. Totuși, din fiecare aventură, Junior, a ieșit un nou om, reinventat și totuși întotdeauna confuz.

Niciodată nu știa ce dorea cu adevărat, dar să fie legat de showbiz. A încercat diverse activități printre care și cea de balet, în Londra, la vârsta de 10 ani. Îndemnat de dorința lui de a face numai ce îi place, a renunțat la liceu la vârsta de 17 ani, în favoarea unei cariere de actor. Unul din cei mai buni și mai vechi prieteni ai lui Robert este Richard Hall, cunoscut și ca starul muzicii electronic-dance, Moby. Părinții celor două staruri obișnuiau să fumeze marijuana împreună. RDJ a avut o relație cu Calista Flockhart pe platoul de filmare al serialului Ally McBeal, dar s-au separat după ce Robert a început să abuzeze, din nou, de droguri. Din nefericire pentru Downey, speranțele reunirii cu protagonista principală a serialului Ally McBeal au fost distruse din momentul în care aceasta s-a cuplat cu Harrison Ford cu care este și în prezent. Downey a menționat în apărarea lui că nu mulți bărbați pot concura cu Harrison Ford. Cu toate că a avut o viață zbuciumată cu reprize de reinventare, asemănătoare cu o cursă de rollercoaster, geniul actoricesc al lui Robert Downey Jr. a strălucit întotdeauna mai mult decât defectele sale. Lucru evidențiat de numeroasele sale realizări și premii, printre care și o nominalizare la premiile Oscar pentru cel mai bun actor, rezultată din interpretarea personajului celui mai faimos comedian, Charlie Chaplin, în filmul cu același nume din 1992. Deși nu a luat Oscarul, a luat totuși echivalentul britanic -BAFTA. În prezent se poate spune că pentru Robert Downey Jr., cariera de actor a atins un nou vârf, o nouă eră de aur. Acesta a terminat recent filmările la viitorul Block-Buster, Sherlock Holmes: A Game Of Shadows. RDJ a semnat contractele și interpretează în prezent rolul lui Tony Stark (Iron Man) din The Avengers ce va fi lansat în 2012. Același rol va fi jucat și pentru filmul Iron Man 3 (2013). Sperăm că activitățile cinematografice să-i țină în continuare mintea ocupată, departe de droguri și alcool.

Anunțuri

Despre Andrei Roman

Pot spune despre mine, cu maximă modestie și aroganță că sunt un tânăr obișnuit cu o inteligență neobișnuită, un aspect ciudat, o credință incatalogabilă, o ambiție nemărginită, o inimă enormă, un suflet pașnic, o filozofie echilibrată și echidistantă față de toate și toți. Cunosc multe dar incomparabil de puține comparativ cu ceea ce mi-aș dori să știu, infinit mai multe. Prețuiesc înțelepciunea, dreptatea, obiectivitatea față de adevărul acceptat de societate și subiectivitatea susținută până-n pânzele albe cu argumente valide, alese cu inteligență. Doresc iluminarea spirituală și, în același timp, raționament înpământat. Doresc și ofer iubirea semenilor, respectul, onoarea și prețuirea adevăratelor valori.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: