Cinste ție, Jobs

Cel mai mare eveniment tehnologic al lumii, care a afectat cel mai mult viețile oamenilor și le-a îmbunătățit dramatic, peste noapte aproape, a fost lansarea iPhone-ului, conform sectei Apple… deci nu prima bombă atomică, nu primul om în spațiu, nu vizitarea lunii… ci lansarea unui telefon! De curând am văzut pe un canal TV, un documentar dedicat lui Steve Jobs și am rămas stupefiat. Cred că Faraonul Keops ar fi fost gelos pe cultul ce l-a creeat în jurul lui, Steve Jobs, pe spălarea creierelor multor oameni cărora în decursul timpului li s-a indus în mod repetat un repertoriu destul de limitat de cuvinte ce în prezent sunt luate ca atare: simplitate, creativitate, geniu, calitate. Desigur, produsele Apple sunt simple dar eu personal cred că simplitatea nu este întotdeauna bună. Dacă ceva este simplu îți ușurează viața.

Numai că nu vreau să am viața ușoară! Vreau provocări, vreau să fiu stimulat și vreau ca la îndeplinirea unei sarcini grele, să am acea satisfacție care ți-o oferă un dispozitiv Android când ai găsit, după multe multe ore, o metodă să-ți muți numerele din agenda telefonică pe sim. Creativitatea care ți-o inspiră un produs Apple este cea mai clară vrăjeală pe care ți-o poate sugera un tip ca Jobs. Sunt sigur că pe viitor, Apple va mărturisi că a trimis un iPad înapoi în timp prin iMasinadetransportintimp, lui Leonardo Da Vinci. Geniu? Da, Steve Jobs a fost inteligent, recunosc. De altfel nu ar fi strâns un așa cult în jurul său. Știa cum să te facă să-ți dorești un produs gândit de el. Știa să ți-l vândă astfel încât, după ce ți-ai ipotecat casa, îți poți cumpăra incredibilul, formidabilul și genialul iPhone 4. Imaginează-ți că după ce l-ai luat, îl poți plasa pe orice masă și instantaneu, ca prin minune: STATUT SOCIAL MAXIM! De fapt, ăsta era geniul: faptul că îți satisface una din principalele nevoi sociale (sau măcar așa vei crede). Calitatea pe de altă parte este într-adevăr aproape de perfecțiune. Între dispozitivele mobile, la ora actuală nu cred că există unul mai plăcut vizual și tactil decât iPhone 4. Numai că pentru a-ți permite acea calitate, va trebui să-ți vinzi colecția de timbre, fluturi, unghii și un deget mare de la picior pentru a-l lua la abonament. Dacă-l vrei la liber, ia-ți adio de la mașină. Dar nu contează. Vei avea statut social maxim pentru niște compromisuri cu care poate trăi orice om. Asta numai până ce va trebui să-ți schimbi iPhone-ul 4 pentru un iPhone 5. Toți prietenii tăi îl vor avea. Și tu vei simți cum importanța îți scade și te vei goli de fericire mai rapid ca o mașină de Formula 1 de apa din sistemul de răcire după ce ar ceda. Bine totuși că Apple a luat legătura din timp cu Sefu’ și ne-a construit cu doi ochi, două urechi, două mâini, două picioare, doi plămâni, doi rinichi… și așa mai departe. Poți începe să vinzi din ele. Ține minte! Simplitate, Creativitate, Calitate, Genialitate și STATUT SOCIAL!

Rest in peace, Steve Jobs (1974–2011)

Anunțuri

Despre Andrei Roman

Pot spune despre mine, cu maximă modestie și aroganță că sunt un tânăr obișnuit cu o inteligență neobișnuită, un aspect ciudat, o credință incatalogabilă, o ambiție nemărginită, o inimă enormă, un suflet pașnic, o filozofie echilibrată și echidistantă față de toate și toți. Cunosc multe dar incomparabil de puține comparativ cu ceea ce mi-aș dori să știu, infinit mai multe. Prețuiesc înțelepciunea, dreptatea, obiectivitatea față de adevărul acceptat de societate și subiectivitatea susținută până-n pânzele albe cu argumente valide, alese cu inteligență. Doresc iluminarea spirituală și, în același timp, raționament înpământat. Doresc și ofer iubirea semenilor, respectul, onoarea și prețuirea adevăratelor valori.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: